Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Πυροβολισμοί στη Γέφυρα του Λονδίνου (upd)

Εικόνα του άρθρου Βρετανία: Πυροβολισμοί στη Γέφυρα του Λονδίνου (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2019, 18:48
ΚΟΣΜΟΣ

Οι βρετανικές αστυνομικές αρχές επιβεβαίωσαν απόψε ότι δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε ένας άνδρας στη Γέφυρα του Λονδίνου. Ο δράστης είναι επίσης νεκρός. Η βρετανική αστυνομία αντιμετωπίζει ως «τρομοκρατικό» το περιστατικό.

«Σε αυτό το στάδιο, οι συνθήκες γύρω από το συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Επομένως, για προληπτικούς λόγους, το αντιμετωπίζουμε ως να ήταν τρομοκρατικό», ανέφερε στο Twitter η αστυνομία.

Λίγο νωρίτερα, οι αστυνομικές αρχές, που κλήθηκαν στο σημείο στις 13.58 τοπική ώρα, ανέφεραν ότι «ένας άνδρας συνελήφθη» και υπάρχει «ένας αριθμός τραυματιών».

Σε ένα βίντεο διάρκειας 14 δευτερολέπτων που αναρτήθηκε στο Twitter διακρίνονται τρεις αστυνομικοί να απομακρύνονται από έναν άνδρα που κείτεται στο οδόστρωμα. Δύο αστυνομικοί τον σημαδεύουν με τα όπλα τους.

«Είδα έναν άνδρα να πέφτει στο έδαφος, με ένα μαχαίρι δίπλα του» αφού προηγουμένως είχαν ακουστεί «πολλοί πυροβολισμοί», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας άνδρας που εργάζεται σε ένα γραφείο απέναντι από τη γέφυρα. Όπως είπε, στην περιοχή βρίσκονταν περίπου δέκα αστυνομικοί με πολλά εκπαιδευμένα σκυλιά για να εξουδετερώσουν τον ύποπτο.

Ένα βίντεο που τραβήχτηκε από τον χώρο εργασίας αυτού του μάρτυρα περίπου μισή ώρα αργότερα δείχνει έναν άνδρα να απομακρύνεται με φορείο και έναν άλλον, τραυματισμένο στον ώμο, να συνοδεύεται από τους τραυματιοφορείς.

Άλλος μάρτυρας είπε και αυτός ότι είδε έναν άνδρα στο έδαφος, με ένα μαχαίρι και ένα σακίδιο κοντά του.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν έκανε λόγο για «σοκαριστικό» συμβάν και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών που ανταποκρίθηκαν άμεσα.

Η βρετανική αστυνομία δήλωσε ότι αστυνομικοί πυροβόλησαν έναν άνδρα κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου στη Γέφυρα του Λονδίνου το οποίο αντιμετωπίζουν ως τρομοκρατικό για προληπτικούς λόγους και το δίκτυο Sky News μετέδωσε πως άλλος ένας άνθρωπος σκοτώθηκε.

«Σε αυτό το στάδιο, οι περιστάσεις που συνδέονται με το επεισόδιο στη Γέφυρα του Λονδίνου παραμένουν ασαφείς», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter. «Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε το επεισόδιο αυτό σαν να έχει σχέση με την τρομοκρατία. Ένας άνδρας πυροβολήθηκε από την αστυνομία».

Το Sky, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές, μετέδωσε πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος, που δεν ήταν ο δράστης της επίθεσης, σκοτώθηκε κατά το επεισόδιο.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι ενημερώνεται διαρκώς για το επεισόδιο στη Γέφυρα του Λονδίνου.

«Ενημερώνομαι για το επεισόδιο στη Γέφυρα του Λονδίνου και θέλω να ευχαριστήσω την αστυνομία και όλες τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την άμεση αντιμετώπισή τους» , είπε ο Τζόνσον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back