Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Λευκό βαν παρασέρνει πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου

Εικόνα του άρθρου Λευκό βαν παρασέρνει πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/06/2017, 04:07
ΚΟΣΜΟΣ

Οπλισμένοι αστυνομικοί έχουν εκκενώσει τη Γέφυρα του Λονδίνου στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας όταν ένα λευκό βαν ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε πάνω σε πεζούς, τραυματίζοντας αρκετούς.

Η υπηρεσία μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι ο σταθμός του υπογείου London Bridge έκλεισε, κατόπιν σχετικού αιτήματος της αστυνομίας.

Δημοσιογράφος του BBC που βρισκόταν στη Γέφυρα εκείνη τη στιγμή, ανέφερε ότι το λευκό βαν οδηγούσε ένα άνδρας και πιθανότατα έτρεχε με περίπου 50 μίλια (80,4 χλμ) την ώρα».

Η Χόλι Τζόουνς, ρεπόρτερ του BBC, ανέφερε ότι το αυτοκίνητο κινούνταν με κατεύθυνση από το κέντρο του Λονδίνου προς την ανατολική πλευρά της πόλης. Είπε επίσης ότι είδε αστυνομικούς να συλλαμβάνουν έναν άνδρα, ο οποίος δεν φορούσε πουκάμισο την ώρα που του περνούσαν χειροπέδες.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News μετέδωσε δηλώσεις κατοίκου της περιοχής, κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου, ότι άκουσε εκπυρσοκροτήσεις όπλων.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο  Reuters ότι είδε τρεις ανθρώπους με τραύματα κατά τα φαινόμενα από μαχαίρι στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Ρεπόρτερ του BBC είπε ότι η αστυνομία αναζητά τρεις υπόπτους, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν μαχαιρωθεί.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία λέει ότι άνδρες της έχουν έχουν μεταβεί και σε ένα δεύτερο περιστατικό στην αγορά του Borough.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα νεκρό και αρκετούς τραυματίες ενώ αυξάνονται οι πιθανότητες να πρόκεται για τρομοκρατικό χτύπημα.

Επίσης η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αξιωματικοί σπεύδουν και σε ένα, τρίτο, περιστατικό στο Vauxhall, ενώ προτρέπει τους ανθρώπους που βρίσκονται στα μέρη όπου εκτυλίσσονται τα περιστατικά, δηλαδή στο Vauxhall, στη Γέφυρα του Λονδίνου και στην αγορά του Borough να αναζητήσουν ασφαλέστερες περιοχές.

Σύμφωνα με το CNN δύο άνθρωποι μαχαιρώθηκαν μέσα σε εστιατόριο στην αγορά του Borough, κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου, ενώ όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 15-20.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είπε ότι το «τρομερό συμβάν» στο Λονδίνο αντιμετωπίζεται ως «πιθανή πράξη τρομοκρατίας».

Ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας αποσυνδέει το περιστατικό στο Vauxhall από εκείνα στη Γέφυρα του Λονδίνου και στην αγορά του Borough

Τουλάχιστον έξι είναι οι νεκροί από τις νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στην καρδιά του Λονδίνου και τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν διακομιστεί σε πέντε νοσοκομεία, ενώ έχει παράσχει βοήθεια και σε πιο ελαφρά τραυματίες επί τόπου.

Νεκροί από πυρά αστυνομικών έπεσαν οι τρεις δράστες της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης.

Σύμφωνα με τον Μαρκ Ρόουλι, ανώτερο αξιωματικό της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, «ένοπλοι αστυνομικοί αντέδρασαν πολύ γρήγορα και με γενναιότητα και ήλθαν αντιμέτωποι με τους τρεις άνδρες υπόπτους, τους οποίους πυροβόλησαν και σκότωσαν στο Μπόροου Μάρκετ».

«Οι ύποπτοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς που τους πυροβόλησαν μέσα σε οκτώ λεπτά από την πρώτη κλήση. Φορούσαν γιλέκα που έμοιαζαν να περιέχουν εκρηκτικά, αλλά αργότερα διαπιστώθηκε ότι ήσαν ψεύτικα», πρόσθεσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε ότι «αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνέλαβαν 12 ανθρώπους στο Μπάρκινγκ του ανατολικού Λονδίνου σε σχέση με τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στη Γέφυρα του Λονδίνου και στην περιοχή της αγοράς Borough. Οι έρευνες συνεχίζονται στο Μπάρκινγκ».


Νεότερος απολογισμός της αστυνομίας κάνει λόγο για επτά νεκρούς, ενώ 48 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Λονδίνου

«Δυστυχώς μόλις επιβεβαιώθηκε ότι επτά άνθρωποι έχουν σκοτωθεί», δήλωσε η διοικητής της αστυνομίας του Λονδίνου Κρεσίντα Ντικ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Ντικ εξήγησε ότι, από τα μέχρι τώρα στοιχεία που διαθέτει η αστυνομία, φαίνεται ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν τρεις και ότι το συμβάν πλέον έχει τεθεί υπό έλεγχο. Ωστόσο οι αστυνομικοί διεξάγουν ενδελεχή έρευνα στην περιοχή για να επιβεβαιώσουν ότι έχουν εντοπιστεί όλα τα θύματα και ότι δεν διαφεύγουν άλλοι δράστες.

Πάντως η διοικητής της αστυνομίας επεσήμανε ότι προς το παρόν δεν είναι γνωστή η ταυτότητα των δραστών.


Ένας Έλληνας βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο. Την είδηση έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του λογαριασμού της στο Facebook η ελληνική πρεσβεία στην βρετανική πρωτεύουσα προ ολίγου.
 
"Οι Βρετανικές αρχές μας ενημέρωσαν ότι ένας Έλληνας βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών της επίθεσης. Νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Η Ελληνική Πρεσβεία βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί του" αναφέρει η ανακοίνωση.



Το αποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη χθεσινοβραδινή  επίθεση στο Λονδίνο, μέσω του πρακτορείου Amaq. «Ένα απόσπασμα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσε τη χθεσινή επίθεση στο Λονδίνο», αναφέρει η ανακοίνωση.


Ο 35χρονος Antonio Φίλης, από τη Λαμία είναι ο Έλληνας ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης το περασμένο Σάββατο στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο Μπόροου Μάρκετ. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back