ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ανεπιθύμητο πρόσωπο ο Τραμπ

Εικόνα του άρθρου Βρετανία: Ανεπιθύμητο πρόσωπο ο Τραμπ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/02/2017, 11:29
ΚΟΣΜΟΣ

Ανεπιθύμητο πρόσωπο είναι για τους Βρετανούς ο Ντόναλτ Τράμπ, λόγω των αντιμεταναστευτικών και ακραίων θέσεων του. Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ έξω από το Κοινοβούλιο διαδηλώνοντας κατά ενδεχόμενης επίσκεψής του στη χώρα.

«Δεν πρέπει επ’ ουδενί να γίνει αυτή η τιμή σε κάποιον που έχει κακοποιήσει τις γυναίκες, που έχει κακοποιήσει μουσουλμάνους, που έχει κακοποιήσει μετανάστες», δήλωσε ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών ΜακΝτόνελ στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Παράλληλα μέσα στη Βουλή, μέλη της συζητούσαν τη λαϊκή έκκληση να μην πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη υπό την αιγίδα της Βασίλισσας.

Παρ’ όλα αυτά, το γενικό συμπέρασμα ήταν πως η αμερικανοβρετανική σχέση δεν στέκεται σε πρόσωπα.

«Η ειδική σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής πάει πέρα από οποιοδήποτε άτομο ενδέχεται να βρίσκεται στο Λευκό Οίκο τη δεδομένη στιγμή», σύμφωνα με τον συντηρητικό βουλευτή Μαρκ Πρίτσαρντ.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτή η επίσκεψη δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει, βάζοντας δίπλα στο Brexit ακόμη έναν παράγοντα που μπορεί να διχάσει περαιτέρω μια ήδη διχασμένη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back