Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ανακοίνωσε μέτρα για ξένους φοιτητές

Εικόνα του άρθρου Βρετανία: Ανακοίνωσε μέτρα για ξένους φοιτητές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/05/2023, 23:49
ΚΟΣΜΟΣ

Η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών, Σουέλα Μπρέιβερμαν ανακοίνωσε σήμερα αυστηρούς περιορισμούς για ορισμένους ξένους φοιτητές που έρχονται για σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τις προτάσεις που δημοσιοποιήθηκαν στο κοινοβούλιο, οι φοιτητές από το εξωτερικό δεν θα μπορούν πλέον να φέρνουν μαζί τους την οικογένειά τους, εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να μειώσει τους αριθμούς των μεταναστών.

Το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι τα νέα μέτρα, τα οποία απευθύνονται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, εκτός από εκείνους που συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα, θα βοηθήσουν στη μείωση της μετανάστευσης καθώς θα πάψουν να χρησιμοποιούν τη φοιτητική βίζα ως μια «κερκόπορτα» για να βρουν δουλειά στη Βρετανία.

Οι ισχύοντες κανόνες επιτρέπουν στους μεταπτυχιακούς φοιτητές που σπουδάζουν μαθήματα διάρκειας εννέα μηνών ή περισσότερο να φέρνουν συντρόφους και παιδιά στη Βρετανία, αλλά η κυβέρνηση δήλωσε ότι ο αριθμός των εξαρτώμενων προσώπων έχει οκταπλασιαστεί από το 2019, σε 136.000 άτομα πέρυσι.

Επίσης, η Βρετανία αναμένεται να καταργήσει τη δυνατότητα των αλλοδαπών φοιτητών να αλλάζουν τις φοιτητικές τους βίζες σε βίζες εργασίες, πριν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών

«Παρατηρήσαμε μια άνευ προηγουμένου αύξηση του αριθμού των εξαρτώμενων μελών των φοιτητών που εισάγονται στη χώρα με βίζα», ανέφερε σε δήλωσή της η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν και πρόσθεσε:  «Αυτό είναι το δίκαιο που πρέπει να κάνουμε για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε καλύτερα τις δημόσιες υπηρεσίες μας, ενώ παράλληλα στηρίζουμε την οικονομία επιτρέποντας στους φοιτητές που συνεισφέρουν τα μέγιστα να συνεχίσουν να έρχονται εδώ».

Η Νιγηρία είχε τον υψηλότερο αριθμό εξαρτώμενων μελών των κατόχων φοιτητικής βίζας το 2022, με 60.923. Οι Ινδοί υπήκοοι είχαν τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό εξαρτώμενων μελών, με αύξηση από 3.135 το 2019 σε 38.990 το 2022, ακολουθούμενοι από φοιτητές από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και τη Σρι Λάνκα.

Η Τζο Γκράντυ, γενική γραμματέας της Ένωσης Πανεπιστημίων και Κολεγίων, χαρακτήρισε τις προτάσεις ως μια «εκδικητική κίνηση» και «βαθιά ντροπιαστικές».

«Όσοι επιλέγουν να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους στον κόσμο, προσφέρουν τεράστια αξία στην κοινωνία μας και αξίζουν το δικαίωμα να ζουν μαζί με τους αγαπημένους τους όσο σπουδάζουν. Αντ' αυτού, αντιμετωπίζονται με περιφρόνηση». δήλωσε η ίδια.

Με πληροφορίες από Reuters, The Guardian



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back