ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Βρέθηκε το «παράθυρο» για τη Ριζάρειο Χειροτεχνική Σχολή

Εικόνα του άρθρου Βρέθηκε το «παράθυρο» για τη Ριζάρειο Χειροτεχνική Σχολή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2023, 20:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σύμφωνα με τον βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρο Καλογιάννη, το νομικό ζήτημα που δεν επέτρεπε στη Ριζάρειο Χειροτεχνική Σχολή να λειτουργήσει ουσιαστικά ως ΙΕΚ και Επαγγελματική Σχολή Κατάρτισης, ξεπεράστηκε.

Πριν από δύο περίπου χρόνια, το Ριζάρειο ίδρυμα είχε παρουσιάσει διαστάσεις του προβλήματος και τη «λυδία λίθο» του, που ήταν το ασυμβίβαστο της επαγγελματικής ιδιότητας μελών της διοίκησης, με τη δυνατότητα ενός φορέα να ιδρύει ΙΕΚ κ.λπ. Το ίδρυμα διοικείται από εφ’ όρου ζωής συμβούλους και σύμφωνα με τη βούληση των διαθετών, αφων Ριζάρη.

Όπως αναφέρει ο κ. Καλογιάννης, στο άρθρο 39 του νομοσχεδίου για την πρόληψη της βίας στα σχολεία, ουσιαστικά εξαιρείται η Ριζάρειος από τους περιορισμούς του νόμου 4093/12 και μπορεί πλέον να ιδρύσει ΕΣΚ και ΙΕΚ.

Για το θέμα είχε παρέμβει παλιότερα και η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει και τροπολογία, την οποια απέρριψε το Υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Καλογιάννης αναφέρει στη δήλωσή του μεταξύ άλλων ότι η ρύθμιση «αναβαθμίζει την ίδια τη σχολή, εντάσσοντάς την σε δομή επαγγελματικής εκπαίδευσης, καθώς και την ευρύτερη περιοχή του Ζαγορίου, ενώ ανάγει την χειροτεχνική σε πρότυπο καλλιτεχνικό είδος».

Σημειώνεται ότι λίγο καιρό πριν, ξεκίνησε τη λειτουργία της η Υφαντική Σχολή Μετσόβου, Επαγγελματική Σχολή Κατάρτισης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back