ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Πρώτος ο Λούλα, στον δεύτερο γύρο η εκλογή

Εικόνα του άρθρου Βραζιλία: Πρώτος ο Λούλα, στον δεύτερο γύρο η εκλογή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/10/2022, 11:56
ΚΟΣΜΟΣ

Ο κεντροαριστερός πρώην πρόεδρος Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα επιβλήθηκε στις εκλογές της Βραζιλίας έναντι του ακροδεξιού απερχόμενου προέδρου Ζαΐχ Μπαλσονάρου, αλλά η εκλογή θα κριθεί οριστικά στις 30 Οκτωβρίου.

Ο Λούλα εξασφάλισε το 48,4% των ψήφων, έναντι ενός 43,2% που ψήφισε τον  Μπολσονάρου, σύμφωνα με τα σχεδόν οριστικά αποτελέσματα, μολονότι η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση, αυτή του ινστιτούτου αναφοράς Datafolha που δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο, έδινε προβάδισμα 14 μονάδων στον πρώην αρχηγό του κράτους.

«Νικήσαμε τα ψέματα» των δημοσκοπήσεων, πανηγύρισε ο ακροδεξιός πρόεδρος, δηλώνοντας αισιόδοξος για το «δεύτερο ημίχρονο» των προεδρικών εκλογών.

Και στο στρατόπεδο του Λούλα η μεταφορά που χρησιμοποιήθηκε ήταν ποδοσφαιρική: «Πρόκειται απλά για την παράταση. Μπορώ να σας πω ότι θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές», είπε ο κεντροαριστερός πρώην πρόεδρος (2003-2010).

«Ο αγώνας συνεχίζεται ως την τελική νίκη», πρόσθεσε ο άλλοτε συνδικαλιστής, 76 ετών, αφού παραδέχτηκε ότι ήλπιζε να κερδίσει την τρίτη του θητεία στον πρώτο γύρο με εμφανή την απογοήτευση στο πρόσωπό του όταν ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα.

(Με πληροφορίες απο το ΑΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back