Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Βράχος και Αμμουδιά έχουν νερό

Εικόνα του άρθρου Βράχος και Αμμουδιά έχουν νερό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2018, 17:34
ΗΠΕΙΡΟΣ

Σε χρήση των κατοίκων και των τουριστών δόθηκαν τα δύο ανακατασκευασμένα εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης σε Βράχο και Αμμουδιά της Πρέβεζας. Τα έργα υλοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω προγραμματικών συμβάσεων με τους Δήμους Πρέβεζας και Πάργας αντίστοιχα.

Η αντικατάσταση των δικτύων κρίθηκε επείγουσα ενόψει της τουριστικής σεζόν, καθώς στα πρώην δίκτυα που ήταν πεπαλαιωμένα,  κατά τη διάρκεια του χειμώνα διαπιστώθηκαν πρόσθετα προβλήματα προσχώσεων και συγκέντρωσης αλάτων,  τα οποία μείωναν  την παροχή νερού σε κατοικίες, καταλύματα και ξενοδοχειακές μονάδες. 

Την περιοχή του Βράχου επισκέφθηκε χτες ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου, τον εκτελεστικό γραμματέα της Περιφέρειας Δημήτρη Σιώλο,  τους  θεματικούς αντιπεριφερειάρχες   Μιχ. Σπυρέλη  και Κων. Ντέτσικα. Σε συνάντηση που είχε με τους δημάρχους Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη και Πάργας κ. Αντ. Νάστα εξετάστηκαν και άλλες συμπληρωματικές παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν.

Οι προϋπολογισμοί των δύο έργων για το μεν Βράχο σε 116.000 ευρώ, για δε την Αμμουδιά σε 190.000 ευρώ.

Περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχες επισκέφθηκαν επίσης το Κανάλι, όπου εκτελούνται εργασίες για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου και τη σύνδεσή του με υπό κατασκευή βιολογικό καθαρισμό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back