ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Βουλγαρία: Σε ένα γυάλινο κουτί για καλό σκοπό

Εικόνα του άρθρου Βουλγαρία: Σε ένα γυάλινο κουτί για καλό σκοπό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/04/2023, 23:21
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Για 15 ημέρες ο Βούλγαρος υπερμαραθωνοδρόμος, Krasse Gueorguiev, θα ζήσει σε ένα γυάλινο κουτί σε ένα πάρκο της Σόφιας, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για να βοηθήσει νέους ανθρώπους να καταπολεμήσουν τους εθισμούς.

Ο Gueorguiev, έχει τρέξει περίπου 30 υπερμαραθώνιους σε όλο τον κόσμο, από την Αρκτική μέχρι την Καμπότζη, καθώς και έναν αγώνα 217 χιλιομέτρων στην Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν για διάφορα προγράμματα για την πρόληψη των εξαρτήσεων μεταξύ των παιδιών κάτω των 18 ετών, συμπεριλαμβανομένων των ναρκωτικών, του αλκοόλ, των ψηφιακών μέσων και των ενεργειακών ποτών.

Ένα κουτί με τρεις γυάλινους τοίχους έχει τοποθετηθεί σε ένα βάθρο μπροστά από το Εθνικό Μέγαρο Πολιτισμού στη Σόφια. Ο Gueorguiev, ο οποίος ξεκίνησε το πείραμά του την Κυριακή, θα έχει ένα κρεβάτι και έναν διάδρομο και δεν θα έχει πρόσβαση σε βιβλία, υπολογιστή ή τηλέφωνο, παρά μόνο θα μιλάει σε μέλη του κοινού για 30 λεπτά κάθε μέρα.

Το πείραμα θα συγκεντρώσει αξιόπιστα δεδομένα για τις βλάβες της κοινωνικής απομόνωσης, το βάρος της επικοινωνίας σε ψηφιακό περιβάλλον και τη ζημιά της έλλειψης ζωντανής διαπροσωπικής επικοινωνίας.

Φωτογραφία: EPA-EFE/VASSIL DONEV

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back