ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Κλείνουν καφέ και εστιατόρια

Εικόνα του άρθρου Βέλγιο: Κλείνουν καφέ και εστιατόρια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/10/2020, 00:40
ΚΟΣΜΟΣ

Τα καφέ και τα εστιατόρια θα κλείσουν στο Βέλγιο από τη Δευτέρα για τέσσερις εβδομάδες προκειμένου η χώρα να αναχαιτίσει τη διασπορά του κορονοϊού, ανακοίνωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTBF ο υπουργός Κινητικότητας Ζορζ Ζιλκινέ στο τέλος της κυβερνητικής συνεδρίασης για την κρίση.

Μέχρι στιγμής το κλείσιμο των καφέ δεν αφορούσε παρά μόνο την περιοχή των Βρυξελλών και ίσχυε μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Το μέτρο επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα και αφορά επίσης τα εστιατόρια.

Ο υπουργός εξήγησε ότι η απόφαση να κλείσουν αυτοί οι χώροι που οι ειδικοί θεωρούν ότι «έχουν τη μεγαλύτερη διασπορά» του ιού έχει στόχο να αποφευχθεί «απολύτως» ένας νέος περιορισμός όπως την άνοιξη.

Ωστόσο, πρόσθεσε, «η κατάσταση είναι σοβαρή από υγειονομική άποψη», πρέπει να «εμποδίσουμε τον κορεσμό του συστήματος υγείας».

«Τα νοσοκομεία μας είναι γεμάτα» επέμεινε ο υπουργός του κόμματος των Οικολόγων που είναι επίσης ένας από τους αντιπροέδρους της κυβέρνησης.

Το Βέλγιο, μια χώρα με 11,5 εκατομμύρια κατοίκους, κατέγραφε σήμερα 191.959 κρούσματα κορονοϊού και 10.327 θανάτους συνολικά, αριθμοί που το καθιστούν μία από τις ευρωπαϊκές χώρες με τα περισσότερα θύματα από την πανδημία.

Ως συνέπεια της απότομης αναζωπύρωσης των λοιμώξεων από τον Σεπτέμβριο, το ποσοστό των νοσοκομειακών νοσηλειών αυξήθηκε σε μεγάλο βαθμό τις τελευταίες ημέρες, κυρίως στις Βρυξέλλες και τις γαλλόφωνες επαρχίες.


Η Γαλλία 

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντοπίστηκαν 25.086 νέες μολύνσεις από την Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, αριθμός μειωμένος σε σύγκριση με τα 30.621 κρούσματα της προηγούμενης μέρας.

Επίσης τις τελευταίες 24 ώρες 122 άνθρωποι υπέκυψαν στην νόσο κατά τη νοσηλεία τους σε νοσοκομεία σε σύγκριση με 88 χθες Πέμπτη.

Μαζί με τους θανάτους που καταγράφηκαν σε γηροκομεία (οι αριθμοί θανάτων σε οίκους ευγηρίας συχνά ανακοινώνονται σωρευτικά από μέρες) - ο απολογισμός των νεκρών από την Covid-19, έφτασε σήμερα τους 178.

Από την αρχή της πανδημίας τα κρούσματα αθροιστικά ανέρχονται σε 834.770, ενώ οι θάνατοι σε 33.303.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back