ΚΟΣΜΟΣ

Βαρκελώνη: Νεκρός ο δράστης του μακελειού

Εικόνα του άρθρου Βαρκελώνη: Νεκρός ο δράστης του μακελειού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/08/2017, 23:28
ΚΟΣΜΟΣ

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο φερόμενος ως βασικός δράστης της επίθεσης που διαπράχθηκε στη Βαρκελώνη την περασμένη εβδομάδα σκοτώθηκε από πυρά των ανδρών της.

Ο 23χρονος Μαροκινός, Γιουνές Αμπουγιακούμπ σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών στο Σουμπιράτς μια κοινότητα στην ευρύτερη επαρχία της Βαρκελώνης.

«Ένας ύποπτος στο Σουμπιράτς είχε ζωστεί με κάτι που μοιάζει με ζώνη με εκρηκτικά. Ο ύποπτος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε» ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της στο Twitter, νωρίτερα.

Η αστυνομία δήλωσε επίσης πως ο ίδιος κατέλαβε ένα αυτοκίνητο και σκότωσε τον ιδιοκτήτη του στη διάρκεια της διαφυγής του. Αφού οδήγησε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο πλήθος στην περίφημη λεωφόρο Ράμπλας της πόλης την περασμένη Πέμπτη, σκοτώνοντας 15 ανθρώπους, ο φερόμενος ως ισλαμιστής μαχητής διέφυγε με τα πόδια, κατέλαβε ένα αυτοκίνητο την ώρα που ο οδηγός προσπαθούσε να το σταθμεύσει και τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου, ανέφερε η Αστυνομία.

Το 15ο θύμα είναι ένα από τα άτομα που δέχθηκε μαχαιρίες στην Καμπρίλς, αμέσως μετά την επίθεση με βαν στην Λας Ράμπλας.

Παράλληλα, μετά από έρευνες της ισπανικής αστυνομίας απεδείχθη ότι ο διαβόητος ιμάμης της Ρίπολ Αμπντελμπακί Εσ Σάτι, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα θύματα της έκρηξης σε σπίτι στην περιοχή Αλκανάρ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back