ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Βανδαλισμοί από «οργανωμένη συμμορία»

Εικόνα του άρθρου Βανδαλισμοί από «οργανωμένη συμμορία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/10/2022, 12:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Έξι σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών μέχρι στιγμής -4ο και 5ο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Πεδινής, 4ο Λύκειο, Λύκειο Κατσικά και 3ο ΕΠΑΛ- έχουν δεχθεί βανδαλισμούς κατά τις βραδινές ώρες το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Στο φαινόμενο των βανδαλισμών σε σχολεία, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, έκανε αναφορά στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, και ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές ζητώντας αυξημένη επιτήρηση.

Η Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου, η οποία καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους βανδαλισμούς, σε ανακοίνωσή της καταθέτει αρκετές λεπτομέρειες. Καταρχάς αναφέρει ότι ο τρόπος δράσης της ομάδας ή των ομάδων είναι πανομοιότυπος «που παραπέμπει σε οργανωμένη συμμορία»: Καταστρέφουν ολοσχερώς κουφώματα, έπιπλα, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, αδειάζουν τους πυροσβεστήρες, κλέβουν υπολογιστές, καταστρέφουν το αρχείο του σχολείου.

Μάλιστα, η Ένωση Γονέων αναφέρει ότι σε κάποια από αυτά τα σχολεία «οι δράστες αυτοαποκαλύπτονται γράφοντας φασιστικά συνθήματα γνωστής εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης και τα αρχικά του ονόματος στελέχους της». Επιπλέον, όπως προσθέτει, σε Λύκειο της πόλης, κατά τη διάρκεια πρόβας παρέλασης ακούστηκαν γνωστά φασιστικά-αλυτρωτικά συνθήματα από μαθητές.


«Δεν μας εκπλήσσουν όλα τα παραπάνω καθώς αποτελούν συνέχεια των όσων έχουν συμβεί τα προηγούμενα χρόνια  (και ως Ένωση Γονέων τα έχουμε καταγγείλει) από τις ίδιες ομάδες σε σχολεία, όπως αυτά πχ της Ελεούσας, τα ΕΠΑΛ κ.ά. Είναι τα ίδια στοιχεία που παρεισφρύοντας ενίοτε σε μαθητικές κινητοποιήσεις, επιδιώκουν να δηλητηριάσουν και να αμαυρώσουν κάθε γόνιμη ανησυχία, κάθε αγωνιστική δράση των μαθητών. Που με την πρόκληση ζημιών δρουν ως ‘λαγοί’ της εκάστοτε κυβέρνησης, επιδιώκοντας να προκαλέσουν την  καταστολή απέναντι στο μαθητικό κίνημα και τα δίκαια αιτήματά του, παρουσιάζοντας τους  αγωνιζόμενους μαθητές ως υπέρμαχους τραμπούκικων  πρακτικών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Ένωση Γονέων ξεκαθαρίζει δε ότι δεν  θα δεχτεί να ταυτίζεται το μαθητικό κίνημα με τέτοιου είδους φαινόμενα και καλεί τους συλλόγους γονέων, τους εκπαιδευτικούς και τα μαθητικά συμβούλια να αναλάβουν δράσεις κατά του φασισμού. Η ίδια προαναγγέλλει πώς θα πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back