Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Β. Τσίκαρης: Ανταποδίδει τα πυρά στη ΔΑΚΕ

Εικόνα του άρθρου Β. Τσίκαρης: Ανταποδίδει τα πυρά στη ΔΑΚΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/09/2019, 16:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Βασίλης Τσίκαρης, δίνοντας τη δική του απάντηση στη συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ στο νοσοκομείο, της ΔΑΚΕ. Η ΔΑΚΕ είχε πάρει θέση κατά των προσλήψεων επικουρικού προσωπικού, με το επιχείρημα ότι αυτές «καλύπτουν πλασματικές ανάγκες του νοσοκομείου», ενώ είχε καταγγείλει και την πρόσληψη συγγενικού προσώπου του κ. Τσίκαρη, του γιου του.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο διοικητής του νοσοκομείου ανταπέδωσε τα πυρά στη ΔΑΚΕ, κάνοντας λόγο για  «εκστρατεία λάσπης, ψέματος και ηθικού εκβιασμό προκειμένου να επιτευχθούν αλλότριοι στόχοι». Συνέδεσε την «εκστρατεία» αυτή με την αποφασιστικότητα της διοίκησης να μην περάσουν η 4η πτέρυγα, αλλά και οι τομείς της καθαριότητας, της σίτισης και της φύλαξης, σε ιδιώτες. Αυτές τις ημέρες (και μέχρι 27 Σεπτεμβρίου), βρίσκεται στον αέρα η προκήρυξη, για δεύτερη φορά, πρόσληψης 210 συμβασιούχων. «Ορισμένα μάλιστα ποντάροντας στη μη έγκριση της προκήρυξης από τον ΑΣΕΠ είχαν ήδη στήσει τους μηχανισμούς ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων μέσω εργολάβου. Δεν λυπάμαι που τους χαλάσαμε τα σχέδια» τόνισε ο κ. Τσίκαρης, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η θητεία του λήγει τον Απρίλιο του 2020.

Σε αυτό το σημείο, εκτίμησε ότι η όλη επίθεση που δέχεται, στοχεύει στο να τον οδηγήσουν στην παραίτηση. «Τους ενημερώνω ότι στη μέχρι τώρα διαδρομή μου όποιος επιχείρησε να με εκβιάσει, πέτυχε το αντίθετο αποτέλεσμα» τόνισε.

Όσο για τα περί «πλασματικών αναγκών (π.χ. λογιστήριο)» με την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, ο κ. Τσίκαρης διέγνωσε εκ νέου την επιθυμία της ΔΑΚΕ να περάσουν σε ιδιώτες οι υπηρεσίες αναλυτικής λογιστικής, οι οποίες, όπως είπε, είναι κρίσιμες για τη λειτουργία του νοσοκομείου. Απευθυνόμενος στη ΔΑΚΕ, σημείωσε: «Να σας θυμίζω ότι, εκτός από διοικητής, είμαι και δημόσιος λειτουργός. Τον τίτλο αυτόν τον έχω τιμήσει με όλο μου το είναι σε όλη μου τη διαδρομή».

Όσο για τη μισθοδοσία του επικουρικού προσωπικού, αυτή δεν καλύπτεται μέσα από τον λογαριασμό των φαρμάκων, γιατί απλούστατα αυτός είναι κλειστός. «Γιατί ψεύδεστε δημόσια προκειμένου να δημιουργήσετε εντυπώσεις του τύπου ‘κόβουν από το φάρμακο να δώσουν στα ρουσφέτια’;» αναρωτήθηκε. Για την πρόσληψη του γιου του, ανέφερε ότι αρχικά υποστηρίχτηκε πως «κόπηκαν» άλλοι για να επιτευχθεί η συγκεκριμένη πρόσληψη. Ο κ. Τσίκαρης απάντησε ότι «μια θέση παραμένει κενή» λόγω έλλειψης υποψηφίων με τα κατάλληλα προσόντα. Επεσήμανε δε ότι οι μισές προσλήψεις του επικουρικού προσωπικού έγιναν πριν τις εκλογές και οι υπόλοιπες μετά (μεταξύ αυτών και του γιου του).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back