ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Β. Κούτρας: «Κατέπεσαν σαν χάρτινος πύργος…»

Εικόνα του άρθρου Β. Κούτρας: «Κατέπεσαν σαν χάρτινος πύργος…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/06/2022, 23:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για την αθώωσή του από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων κάνει δημόσια τοποθέτηση ο Βασίλης Κούτρας, καθηγητής Αγωγής Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία».

Όπως αναφέρει, το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα αθώο, με τη σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα, για την υπόθεση με το θεραπευτικό πρόγραμμα στη «Σχεδία» όπως και ότι αποφάσισε πως «νομίμως χορηγούνταν βεβαιώσεις στους ωφελούμενους για δικαστική χρήση».

«Οι ισχυρισμοί των κατηγόρων μου κατέπεσαν σαν χάρτινος πύργος μέσα στο δικαστήριο», επισημαίνει, εννοώντας κυρίως τον πρώην πρόεδρο της «Σχεδίας» Στέφανο Τζιμογιάννη. Ο κ. Κούτρας στρέφεται όχι μόνο κατά των κατηγόρων του αλλά και κατά όσων κατέβαλαν προσπάθεια να πλήξουν το κύρος του, την ηθική του υπόσταση, την ακαδημαϊκή του πορεία και την ιατρική του δεοντολογία, και κυρίως το κύρος της «Σχεδίας» και του θεραπευτικού της προγράμματος. «Ταυτόχρονα καταβλήθηκε προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα σπίλωσης σημαντικών δημοσίων προσώπων μόνο και μόνο επειδή σεβάστηκαν το τεκμήριο της αθωότητάς μου», προσθέτει.

 Ο κ. Κούτρας κάνει αναφορά και στο θεραπευτικό πρόγραμμα που διακόπηκε από τον ΟΚΑΝΑ μετά τις καταγγελίες της τότε διοίκησης του Κέντρου Πρόληψης, «κάτι που αποτελεί σημαντικό πλήγμα για τους χρήστες της περιοχής μας και τις οικογένειές τους, καθώς τους στερεί τη δυνατότητα να επιλέξουν και να παρακολουθήσουν ένα ολοκληρωμένο, δημόσιο, στεγνό, σε ατομική βάση και αποτελεσματικό πρόγραμμα απεξάρτησης» όπως τονίζει. Κλείνει τη δημόσια παρέμβασή του, λέγοντας ότι θα συνεχίζει να εργάζεται «με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο για τη ‘Σχεδία’, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί τη δομή πρότυπο που υπήρξε από την αρχή της ίδρυσής της το 1994».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back