Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Β. Κορέα: Ετοιμάζει σχέδιο επίθεσης στη νήσο Γκουάμ

Εικόνα του άρθρου Β. Κορέα: Ετοιμάζει σχέδιο επίθεσης στη νήσο Γκουάμ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/08/2017, 12:50
ΚΟΣΜΟΣ

Εντείνεται ο πόλεμος λέξεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πιονγκγιάνγκ, με την τελευταία να ανακοινώνει ότι το σχέδιό της για πυροδότηση τεσσάρων πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς εναντίον της νήσου Γκουάμ, θα είναι σύντομα έτοιμο. 

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι ρουκέτες Hwasong-12 θα περάσουν από την Ιαπωνία και θα προσγειωθούν στη θάλασσα περίπου 30 χλμ. από τις ακτές της Γκουάμ, αν το σχέδιο εγκριθεί από τον Κιμ Γιόνγκ Ουν.

Παράλληλα η Βόρεια Κορέα επισήμανε ότι οι απειλές του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περί «φωτιάς και οργής» είναι «ένα σωρό ανοησίες», και πρόσθεσε ότι «μόνο η απόλυτη ισχύς μπορεί να επιδράσει πάνω του».

Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει τη Βόρεια Κορέα ότι οι ενέργειές της θα μπορούσαν να σημαίνουν το «τέλος του καθεστώτος».


ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ

Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) ο Γκάμπριελ εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο, «όπως συνέβη και στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, να βαδίσουμε ως υπνοβάτες σε έναν πόλεμο, μόνο που αυτή τη φορά ο πόλεμος δεν αποκλείεται να διεξαχθεί ακόμη και με πυρηνικά όπλα». 

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας πρόσθεσε ότι δεν πρέπει «να αντιδρούμε στις απειλές της Β. Κορέας με την ίδια, επιθετική ρητορική».  

Νωρίτερα στο Βερολίνο και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ είχε απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση. «Η κατάσταση είναι πραγματικά σοβαρή. Η κλαγγή των όπλων σίγουρα δεν θα μας βοηθήσει από δω και πέρα» προειδοποίησε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: BBC, Deutsche Welle

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back