Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αυτοδιοικητική Συνεργασία: «Όχι άλλες διά περιφοράς συνεδριάσεις»

Εικόνα του άρθρου Αυτοδιοικητική Συνεργασία: «Όχι άλλες διά περιφοράς συνεδριάσεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/10/2020, 12:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την αποχή της από τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας γνωστοποιεί η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» με επικεφαλής τον Βασίλη Γαρδίκο, με την προσδοκία ότι θα είναι η τελευταία συνεδρίαση που θα γίνει διά περιφοράς.

Σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι εδώ και έναν χρόνο η παράταξη είχε θέσει το ζήτημα της ζωντανής μετάδοσης των συνεδριάσεων, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο να δεσμεύονται γι’ αυτό.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, η παράταξη ζήτησε οι συνεδριάσεις του συμβουλίου να μη γίνονται δια περιφοράς αλλά με τηλεδιάσκεψη. «Πέρασαν 7 μήνες, η στιγμή ήρθε και επίσης απολύτως τίποτα δεν έγινε ως προς αυτό. Είμαστε ίσως ο μοναδικός Δήμος που καλείται το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάσει δια περιφοράς, δηλαδή λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων χωρίς συζήτηση, χωρίς ερωτήσεις, χωρίς διευκρινήσεις επί των εισηγήσεων, αποστέλλοντας οι δημοτικοί σύμβουλοι την ψήφο τους (ΝΑΙ/ΟΧΙ) με email ή γραπτό μήνυμα sms προς το κινητό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου!» αναφέρεται.

Για την παράταξη του κ. Γαρδίκου, αυτός ο τρόπος λήψης αποφάσεων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός διότι προσβάλλει τις δημοκρατικές διαδικασίες και υποτιμά τον ρόλο των δημοτικών συμβούλων. Και εύλογα αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να παρθούν διά περιφοράς αποφάσεις για τα δημοτικά τέλη, το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να νομιμοποιήσουμε, αρχής γενομένης από τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και εφεξής, αυτής της μορφής συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή της μη συνεδρίασης» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Η παράταξη κλείνει ζητώντας από τον πρόεδρο του Δ.Σ. και τον δήμαρχο να εφαρμόσουν τη διάταξη Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων με τηλεδιάσκεψη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back