Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Αυτοδιοικητική Συνεργασία»: Καταγγελία για «ημετέρους εργολάβους»

Εικόνα του άρθρου «Αυτοδιοικητική Συνεργασία»: Καταγγελία για «ημετέρους εργολάβους»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/02/2021, 13:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχωρά η παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» με επικεφαλής τον Βασίλη Γαρδίκο. Η παράταξη καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Ζίτσας ότι αναθέτει υπηρεσίες σε εργολάβους που έχουν καταθέσει την ακριβότερη οικονομική προσφορά.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, την 1η Δεκεμβρίου του 2020 η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος περί συμμετοχής στο Μητρώο Μηχανημάτων του Δήμου Ζίτσας. Στην πρόσκληση αυτή ανταποκρίθηκαν και υπέβαλλαν οικονομική προσφορά συνολικά δέκα εργολάβοι. «Ανάμεσα στους οποίους και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ζίτσας εκλεγμένος με την παράταξη του δημάρχου» υπογραμμίζει.

Και συνεχίζει λέγοντας ότι από τις 10 υποβληθείσες προσφορές διαπιστώνεται ότι: η μεγαλύτερη έκπτωση που δόθηκε ήταν ενός εργολάβου με 21%, οι αμέσως επόμενες ήταν δύο εργολάβων με 15% και εν συνεχεία τρεις εργολάβοι έδωσαν έκπτωση 10%, δύο εργολάβοι έδωσαν έκπτωση 5% και τέλος δύο εργολάβοι έδωσαν έκπτωση 2%. «Ένας εκ των δύο εργολάβων που έδωσαν τη μικρότερη έκπτωση 2%, είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Πλιάκου!» τονίζει.

Το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας γράφηκε στις 8 Φεβρουαρίου, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να κάνει απευθείας ανάθεση -και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος- την υπηρεσία «Άρση καταπτώσεων και διάστρωση υπαρχόντων υλικών στις Τ.Κ. Γρανιτσοπούλας, Εκκλησοχωρίου, Άνω και Κάτω Ζαλόγγου, Γαβρισιών, Βλαχάτανου, Βατατάδων και Πετσαλίου», σε 3 από τους 10 εργολάβους που υπέβαλλαν οικονομική προσφορά. «Όχι όμως στους 3 με τη μεγαλύτερη έκπτωση (21% και 15%)! Η ανάθεση έγινε σε 3 εργολάβους που υπέβαλλαν προσφορά με έκπτωση 10% οι δύο και 5% ο τρίτος! Δηλαδή όχι στους τρεις οικονομικότερους για τον Δήμο, παρακάμπτοντας τελείως αυτούς, αλλά στους επόμενους που κόστισαν περισσότερα χρήματα!» αναφέρει η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία».

Προσθέτει δε ότι ο ένας από τους τρεις εργολάβους στους οποίους ανατέθηκε η υπηρεσία «τυγχάνει αδερφός του εκλεγμένου με την παράταξη του Δημάρχου δημοτικού συμβούλου, ο οποίος στην κατάσταση εργασιών που προσκόμισε στον Δήμο ανέγραψε ότι παρείχε υπηρεσίες διαφορετικές από αυτές που οριζόταν με την ανάθεση του Αντιδημάρχου. Και συγκεκριμένα εργασίες σάρωσης και απομάκρυνσης χιονιού και πάγου από 07-02 μέχρι και 13-02! Από τις 7 όμως μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, είχαμε αλήθεια χιόνι και πάγο στον Δήμο Ζίτσας; Τα φαινόμενα αυτά χρειάστηκε να αντιμετωπιστούν στις 14 και 15 Φεβρουαρίου»….

Η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» καταγγέλλει τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του για «πελατειακές σχέσεις σε εκλεκτούς» και για συνεργασία «με ημετέρους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back