ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Αυτοδιαφημιζόμενοι προοδευτικοί» και συνεργασίες

Εικόνα του άρθρου «Αυτοδιαφημιζόμενοι προοδευτικοί» και συνεργασίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/11/2019, 18:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η παράταξη «Γιάννενα, Πολίτες για την Ανατροπή» σχολιάζει το αποτέλεσμα των εκλογών στην ΠΕΔ Ηπείρου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η κυριαρχία της Δεξιάς στην συγκρότηση των οργάνων της Τ.Α είναι γεγονός αναμφισβήτητο» και ταυτόχρονα, καταγγέλλει «παρασκηνιακά παιγνίδια προσωπικών ανταγωνισμών και παραγοντισμού» που οδήγησαν στην «επικράτηση νέων ομάδων».

Η παράταξη εκτιμάει ότι «προοιωνίζονται δυσάρεστες εξελίξεις για το μέλλον της Τ.Α με κυρίαρχο τον αυταρχισμό και την σύμπραξη με ιδιωτικά συμφέροντα, πανέτοιμα να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο από τους προϋπολογισμούς των δήμων».

Θεωρεί ότι είναι ελπιδοφόρα η συνεργασία των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και της κεντροαριστεράς ως «αφετηρία για γόνιμες συγκλίσεις και προοδευτικές πρωτοβουλίες στο επόμενο διάστημα».

Τέλος, αφήνει σαφείς αιχμές προς τη δημοτική αρχή, η οποία πρακτικά κατέβηκε με την παράταξη που αναφέρεται πολιτικά στη ΝΔ. «Είναι θλιβερό που σε αυτές τις διεργασίες στάθηκε απέναντι η αυτοδιαφημιζόμενη και ως ‘προοδευτική’ παράταξη της Νέας Εποχής του δημάρχου Μ. Ελισάφ. Η ‘ανεξάρτητη’ παράταξη που κατά δήλωσή της συγκροτείται από άτομα που ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους, σε όλα τα επίμαχα θέματα ‘γέρνει’ δεξιά», αναφέρει η παράταξη.

Σημειωτέον, από την παράταξη της δημοτικής αρχής, εκλέχτηκαν δύο εκπρόσωποι από την παράταξη του δημάρχου.

«Τα γεγονότα αυτά δημιουργούν το καθήκον για την εκ βάθρων ανασύσταση του προοδευτικού χώρου στην Τ.Α με το ξεκαθάρισμα πολιτικών και προσώπων, κάτι που θα γίνει με διαρκή διάλογο και σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του χώρου για να προκύψει μια νέα κοινωνική πλειοψηφία, που θα αναλάβει τα ηνία στο Δήμο Ιωαννιτών την επόμενη τετραετία», καταλήγει.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back