Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αυτό κι αν είναι πάθος με την ανακύκλωση

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2016, 15:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το τμήμα Β1 του 10ου Γυμνασίου Ιωαννίνων φαίνεται ότι παθιάστηκε με τη γιορτή της ανακύκλωσης που διοργανώνει κάθε χρόνο το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους. Χάρη στο πάθος του αυτό είναι το πρώτο σχολείο όχι μόνο στα Γιάννενα αλλά και σε όλη την Ελλάδα. 

Οι μαθητές του Β1 του 10ου Γυμνασίου συγκέντρωσαν 185.000 συσκευασίες, κυρίως πλαστικά μπουκάλια. Ο κάθε μαθητής δηλαδή συγκέντρωσε τουλάχιστον 6.000 μπουκάλια! Όλοι τους κερδίζουν από ένα τάμπλετ και ένα πενθήμερο ταξίδι στη Ρόδο.

Στα Γιάννενα, δεύτερο στον διαγωνισμό ήρθε το τμήμα Β4 του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Ιωαννίνων, με σύνολο συσκευασιών που ανακυκλώθηκαν 71.168. Ο κάθε μαθητής κερδίζει ένα 1 ΜΡ4. Στην τρίτη θέση τερμάτισε το τμήμα Β2 του Γυμνασίου Κατσικά Ιωαννίνων, με σύνολο συσκευασιών που ανακυκλώθηκαν 67.816. Ο κάθε μαθητής κερδίζει 1 ΜΡ3. Η απονομή των επάθλων στους μαθητές των σχολικών τμημάτων, θα γίνει την Παρασκευή 10 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back