ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Νικητής το Λαϊκό Κόμμα-Μάχη για τη δεύτερη θέση (upd)

Εικόνα του άρθρου Αυστρία: Νικητής το Λαϊκό Κόμμα-Μάχη για τη δεύτερη θέση (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/10/2017, 22:04
ΚΟΣΜΟΣ

Νικητή των εκλογών στην Αυστρία το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις των μεγάλων ινστιτούτων δημοσκόπησης που μετέδωσε η δημόσια αυστριακή τηλεόραση.

Οι Σοσιαλδημοκράτες φαίνεται να «σώζονται» τελικά στη δεύτερη θέση στις βουλευτικές εκλογές της Αυστρίας.

Στην νέα εκτίμηση στις 20.00 ώρα Ελλάδας, οι Σοσιαλδημοκράτες καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση με ποσοστό 26,9 %, πίσω από το πρώτο Λαϊκό Κόμμα με ποσοστό 31,6%, αλλά μπροστά από το Κόμμα των Ελευθέρων (26%).

Σύμφωνα με αυτή την εκτίμηση, το Λαϊκό Κόμμα αυξάνει το ποσοστό του κατά 7,6 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2013, το Σοσιαλδημοκρατικό διατηρεί ακριβώς το ποσοστό του από τις τελευταίες εκλογές, αλλά είναι πλέον δεύτερο σε δύναμη, ενώ το Κόμμα των Ελευθέρων αυξάνει τη δύναμή του κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Τα αποτελέσματα με καταγεγραμμένο το 86% των ψήφων

Οι Πράσινοι με 3,9%, δεν εξασφαλίζουν το όριο του 4% για την είσοδο τους στη Βουλή. Ωστόσο ανοικτή παραμένει η δυνατότητα να βελτιώσουν το αποτέλεσμά τους από την καταμέτρηση των πάνω από 700.000 επιστολικών ψηφοδελτίων των οποίων η καταμέτρηση αρχίζει αύριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε θα ανακοινωθεί και το οριστικό τελικό αποτέλεσμα.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back