Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Αττική σε «έκτακτη ανάγκη»

Εικόνα του άρθρου Αττική σε «έκτακτη ανάγκη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/03/2021, 20:09
ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την αποτυχία των μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, η κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, καθώς «ξεπερνά τα όριά του» το ΕΣΥ, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Το  σχέδιο  έκτακτης ανάγκης  και αναδιάταξης των δυνάμεων του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην  Αττική, το οποίο πιέζεται  εξαιτίας της εκτεταμένης διασποράς της νόσου  covid-19  στην κοινωνία, ανακοίνωσε σήμερα κατά την καθιερωμένη  ενημέρωση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.  Η πίεση στο ΕΣΥ βρίσκεται  στο βαθύ κόκκινο, είπε.

Ο υπουργός μίλησε για διασπορά και της βρετανικής μετάλλαξης.

Με τους ρυθμούς νέων εισαγωγών το ΕΣΥ ξεπερνάει τα όρια τους και  πιέζεται εδώ και 19 μέρες στην Αττική, όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωράει η αύξηση των κλινών ΜΕΘ covid, από 168  ΜΕΘ τον Νοέμβριο σε  348 τον Μάρτιο, αύξηση 107% στην Αττική. 

Τα νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ με 120 κλίνες μετατρέπεται σε non covid και το Σισμανόγλειο  αποκλειστικά σε covid.   

Επίσης το ιδιωτικό Ερρίκος Ντυνάν θα δέχεται περιστατικά   αποκλειστικά non covid, συμμετέχοντας, όπως είπε ο υπουργός, με όλες του  τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο κ. Κικίλιας έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων προστασίας, λέγοντας ότι βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο σημείο της πανδημίας.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back