ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Athens Rocks 2022: Από τα Γιάννενα στον κόσμο και… σε ένα ιρλανδέζικο μπαρ

Εικόνα του άρθρου Athens Rocks 2022: Από τα Γιάννενα στον κόσμο και… σε ένα ιρλανδέζικο μπαρ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/05/2022, 16:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Στις 20 Φεβρουαρίου 2020, οι Villagers of Ioannina City έδιναν το τελευταίο μεγάλο live στα Γιάννενα, πριν ξεκινήσει η υπερδιετής πανδημική περιπέτεια, οι καραντίνες και τα αναγκαία, αλλά «ημίμετρα», σε ό,τι αφορά το ροκενρόλ και τα live του.

Μια μικρή υπενθύμιση για το τι είχε γίνει εκείνη τη βραδιά (από τις τελευταίες «ανέμελες») θα βρείτε εδώ.

Η συνέχεια ήταν γνωστή: για δύο καλοκαίρια τα μεγάλα open air φεστιβάλ, ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά προϊόντα της Ελλάδας, δεν έγιναν ή περιορίστηκαν σε ακουστικά σετ, μικρότερα κοινά κ.λπ.

Φέτος, τα φεστιβάλ επιστρέφουν και κυριολεκτικά, το καλοκαίρι του 2022 είναι γεμάτο με μεγάλα, ενδιαφέροντα, θρυλικά, νέα, παλιά, δημοφιλή, εστέτ και ό,τι άλλο είδος θέλετε, ονόματα.

Ένα bill όμως συγκεντρώνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον: το Athens Rocks στην Αθήνα, στο Athens Olympic Complex, προμηνύει βραδιά ιρλανδέζικου μπαρ, με μπόλικη δόση από ηπειρώτικο post stoner-progressive καθώς και… weaponized funk που λέει και ένας ροκ προφήτης.

Το φεστιβάλ στις 13 Ιουνίου έχει τους Villagers που επιστρέφουν στα μεγάλα, ανοιχτά, καλοκαιρινά live, μετά το «ακουστικό διάλειμμα» του περασμένου καλοκαιριού, που το είδαμε και στην ΕΗΜ.

Έχει όμως και τους Fundracar που σιγά σιγά γίνονται συνώνυμο των τρομερών live εμφανίσεων, με κλίμακες και ταχύτητες που κυμαίνονται από το στιβαρό ροκ, μέχρι το πανκ, τη ρέγγε και ένα renegade funk που είναι όλα τα λεφτά.

Το άλλο 50% του live είναι ιρλανδέζικο: οι Rumjacks που ήρθαν και αυτοί «ακουστικοί» στη Δωδώνη πέρυσι, που είναι μεν Αυστραλοί, αλλά όπως λέει και ένας φίλος «παντού υπάρχει ένα ιρλανδέζικο μπαρ» και φυσικά, οι Dropkick Murphys.

Η πλέον αγαπημένη μπάντα του ελληνικού κοινού, ενός από τα λίγα ανά τον κόσμο που μπορεί απνευστί να σου πει πέντε ονόματα celtic punk συγκροτημάτων, έρχεται από το σημείο του πλανήτη με τη δεύτερη μεγαλύτερη συγκέντρωση irish people, μετά το Μπέλφαστ: τη μητροπολιτική Βοστώνη και συγκεκριμένα το Κουίνσι. Τόσο Ιρλανδοί όσο και ο Τζέιμς Τζόις, σχεδόν όσο μελωδικοί, όσο και ο Ρόρι (ένας είναι ο Ρόρι…), πολύ ζόρικοι, όσο και οι Ramones, τόσο ταξικοί, όσο και οι Clash. Ο Κεν Κέισι, ο βασικός πυλώνας τους έχει γράψει μέχρι και κομμάτι για τον παππού του, Τζον Κέλι, ο οποίος ήταν εργάτης και συνδικαλιστής: Boys in the docks, αν το έχετε ακουστά.

Εν ολίγοις, το Athens Rocks φέτος έχει όλα εκείνα που «φωνάζουν» ότι φέτος, του Αγίου Πνεύματος, η έννοια του συναυλιακού πάρτι θα λάβει σάρκα, οστά και νότες, στο Μαρούσι.

Εισιτήρια διατίθενται εδώ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back