Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ατελώς στα διόδια Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Ατελώς στα διόδια Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/03/2021, 18:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Ηπείρου, δικαιώθηκε η προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα διόδια της Εγνατίας και τη διέλευση των κατοίκων των Ιωαννίνων.

Με την απόφαση 434/2021 έγινε δεκτή η προσφυγή και ως αποτέλεσμα, οι κάτοικοι του νομού Ιωαννίνων θα περνάνε ατελώς.

Η αρχική απόφαση του τότε υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη προέβλεπε ότι από την Παμβώτιδα και το Μαλακάσι απαλλάσσονταν οι κάτοικοι Δήμου Μετσόβου και από την Τύρια οι κάτοικοι της Θεσπρωτίας.

Η Περιφέρεια Ηπείρου προσέφυγε και ως εκ τούτου, οι κάτοικοι του νομού Ιωαννίνων απαλλάσσονται από την καταβολή διοδίων, όπως επιβεβαιώνει ο κ. Καχριμάνης.

Ο κ. Καχριμάνης, μιλώντας στην Οικονομική Επιτροπή, τόνισε ότι «είναι μεγάλη απόφαση, την οποία δεν περίμενα, αλλά ο αγώνας φέρνει αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Περιφέρεια Ηπείρου  στηρίχτηκε επιχείρημα ότι αφενός το κατασκευάστηκε ως δημόσιο και αφετέρου ότι «δεν υπάρχει παράλληλο δίκτυο». Σημειώνει ότι «εκ των υστέρων ο τότε Υπουργός έσπευσε να χαρακτηρίσει την Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας- Ιωαννίνων – Τρικάλων» ως τέτοιο.

Ο κ. Καχριμάνης άφησε επίσης αιχμές γιατί όπως είπε, όταν εκδόθηκε η σχετική απόφαση, «κάποιοι σε τοπικό επίπεδο είχαν σπεύσει να με λοιδορήσουν ότι δήθεν είχα παρέμβει μόνο για το Μέτσοβο, ενώ αυτή ήταν μια απόφαση ουσιαστικά για να με πλήξει προσωπικά και πολιτικά».

Ευχαρίστησε όσους και όσες εργάστηκαν για την προσφυγή και ιδιαίτερα τη νομικό Γεωργία Τατάγια, για την οποία είπε ότι «με τη συμβολή της η Περιφέρεια Ηπείρου έχει κερδίσει πάμπολλες υποθέσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας και χωρίς μάλιστα να εισπράττει και τα χρήματα που πρέπει».

Ενδιαφέρον έχει εάν η απόφαση θα αποτελέσει προηγούμενο και για τους κατοίκους της Πρέβεζας, που ζητάνε επιτακτικά εδώ και καιρό απαλλαγή από τα τέλη διέλευσης του Ακτίου, τα οποία ανήκουν στην Εγνατία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back