ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ασυνεπής η πολιτεία»

Εικόνα του άρθρου «Ασυνεπής η πολιτεία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/08/2021, 18:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

To υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να δώσει νέα έκτακτη χρηματοδότηση 50 εκατ. ευρώ στους Δήμους προκειμένου να στηριχθούν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊου. Η σχετική υπουργική απόφαση υπογράφηκε χτες, με τον Δήμο Ιωαννιτών να ενισχύεται με 364.2000 ευρώ.

Σε σημερινή του δήλωση, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ ναι μεν χαρακτήρισε «σημαντική» κάθε ενίσχυση, αλλά σημείωσε ότι «η έκτακτη αυτή χρηματοδότηση είναι ανεπαρκής για την κάλυψη των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση το τελευταίο διάστημα». Έκανε λόγο δε για «ασυνέπεια της πολιτείας».

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα έφερε την επιχορήγηση των Δήμων για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών, η οποία είναι μικρότερη σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες. «Αντιλαμβάνεστε ότι για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία μας χωρίς κανένα πρόβλημα υπό αυτές τις υγειονομικές συνθήκες, η επάρκεια σε σχολικές καθαρίστριες είναι απαραίτητη. Γι’ αυτό τον λόγο, η ΚΕΔΕ διεκδικεί περισσότερους πόρους από το υπουργείο, καθώς δεν αποτελεί σωστή πρακτική να μεταθέτεις τις δικές σου ευθύνες για τη λειτουργία των σχολείων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» ανέφερε ο κ. Ελισάφ.

Για το θέμα των σχολικών καθαριστριών, το Δημαρχείο Ιωαννίνων είχε καταθέσει την άποψή του και πριν λίγο καιρό, όταν και η οικονομική επιτροπή αποφάσισε να καλύψει ο Δήμος με ίδιους πόρους την πρόσληψη των σχολικών καθαριστριών που απαιτούνται.

Διαβάστε: 92+70 σχολικές καθαρίστριες για τον Δήμο Ιωαννιτών

Η τρέχουσα έκτακτη χρηματοδότηση, σύμφωνα με τον Δήμο, θα καλύψει κυρίως έκτακτες ανάγκες των Νομικών Προσώπων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back