πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Αστυνομοκρατούμενη πόλη»

Εικόνα του άρθρου «Αστυνομοκρατούμενη πόλη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/09/2019, 18:09
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Εργατικό Κέντρο απολογίζει τη συγκέντρωση και πορεία που έγινε χτες Τρίτη, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη: «Μαζικό παρόν έδωσαν οι εργαζόμενοι της πόλης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για πραγματοποίηση συλλαλητηρίου ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή στοχοποιώντας τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα του λαού μας» αναφέρει.

Στη συγκέντρωση μίλησαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι εργαζόμενων στις προνοιακές δομές, στα Market In και στο σωματείο Ιδιωτικής Εκπαίδευσης.

Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καταγγέλλει «την απαράδεκτη στάση της Ελληνικής Αστυνομίας να μετατρέψει το κέντρο της πόλης σε περίκλειστο φρούριο επιδιώκοντας να απαγορεύσει την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου».

Περιγράφει το κλείσιμο της Αβέρωφ και τα «μπλόκα» που έστησαν τα ΜΑΤ κατόπιν: «Με τρία διαφορετικά μπλόκα στο κέντρο της πόλης (Αβέρωφ, Λόρδου Βύρωνος και Κάνιγγος, 28ης Οκτωβρίου και Φώτου Τζαβέλα), διμοιρίες των ΜΑΤ κατά συρροή στοχοποίησαν την κινητοποίηση του ΕΚΙ. Η στοχοποίηση της κινητοποίησης του Εργατικού Κέντρου από την Ελληνική Αστυνομία απέδειξε στην πράξη πώς το δόγμα 'νόμος και τάξη' αντιμετωπίζει τον αγωνιζόμενο λαό ως εχθρό. Αποδείχτηκε πως η ανάπτυξή τους δεν μπορεί να ανεχθεί ούτε το αναφαίρετο δικαίωμα του λαού μας να κινητοποιείται και να διεκδικεί τα δικαιώματά του».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3