Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

AstraZeneca άνω των 60 ετών, μόνο

Εικόνα του άρθρου AstraZeneca άνω των 60 ετών, μόνο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2021, 21:37
ΕΛΛΑΔΑ

Το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται πλέον σε άτομα άνω των 60 ετών. Η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου ανακοίνωσε πως η εισήγηση γίνεται γιατί «στην παρούσα φάση που τα επίπεδα διασποράς του ιού είναι μέτρια προς χαμηλά με σταθερή τάση περαιτέρω μείωσης».

Είπε επίσης ότι για όσους-ες έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση, η σύσταση παραμένει η ίδια, δηλαδή να εμβολιαστούν με το ίδιο σκεύασμα.

Σημειώνεται ότι όλο το σκεπτικό της επιτροπής θα αναρτηθεί αργότερα τη Δευτέρα 14/6 στο emvolio.gov.gr. Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή περισσότερο επιτείνει ανησυχίες και αμφιβολίες στο γενικό πληθυσμό, παρά τις «καταστέλλει».

Η επιτροπή εισηγείται να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες που έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση του AstraZeneca να επιλέξουν ένα από τα άλλα τρία διαθέσιμα εμβόλια. Επίσης όσοι έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση να συνεχίσουν με το ίδιο εμβόλιο. Όπως, είπε η καθηγήτρια ο κίνδυνος του covid υπερτερεί του κινδύνου θρομβώσεων.

«Θα πρέπει να γίνει η υπενθύμιση ότι παραμένει η σύσταση για τη  δεύτερη δόση στα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με πρώτη δόση AstraZeneca,  δεδομένου ότι ο κίνδυνος αυτής της σπάνιας ανεπιθύμητης ενέργειας είναι  εξαιρετικά σπάνιος μετά τη δεύτερη δόση, συγκεκριμένα 1,3 περιστατικά  ανά ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίων».

Εξαιρούνται τα άτομα που έχουν εκδηλώσει σοβαρές παρενέργειες, όπως θρομβώσεις, ή ειδικά ιατρικά προβλήματα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back