ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ασκήσεις... ψυχραιμίας στην καθαριότητα

Εικόνα του άρθρου Ασκήσεις... ψυχραιμίας στην καθαριότητα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/10/2016, 21:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ξεκάθαρη είναι η πρόθεση της δημοτικής αρχής να κρατήσει ισορροπίες και να μην δώσει συνέχεια στις εκρήξεις έντασης που υπάρχουν στον τομέα της καθαριότητας, μεταξύ των εργαζόμενων και του πολιτικού προϊσταμένου, του αντιδημάρχου Δημήτρη Κατηρτσίδη.

Την περασμένη Παρασκευή, οι εργαζόμενοι δεν προχώρησαν σε αποκομιδή των απορριμμάτων λόγω ενός επεισοδίου στο οποίο ενεπλάκησαν οι δύο πλευρές. Το φίδι από την τρύπα... κλήθηκε να το βγάλει ο ίδιος ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας. Ο κ. Μπέγκας χαρακτήρισε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, «εσωτερικό ζήτημα του Δήμου». 

«Το θέμα είναι λήξαν. Θεωρήθηκε και από τις δύο πλευρές ότι υπήρξε ένα στιγμιαίο γεγονός. Στην πρόκληση εντάσεων, ειδικά στον συγκεκριμένο κλάδο που είναι ένας ευαίσθητος και δύσκολος, ποτέ δεν φταίει το ένα μέρος» τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να γίνονται δηλώσεις εν θερμώ. 

Η αναφορά του αυτή φωτογραφίζει τον πρόεδρο του Συλλόγου ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων Χρήστο Μεντή ο οποίος ζήτησε δημόσια από τον δήμαρχο ή να πάρει μέτρα για να περιορίσει τον κ. Κατηρτσίδη αυστηρά στα καθήκοντά του ή να τον απομακρύνει από τον συγκεκριμένο τομέα ευθύνης.

Ο δήμαρχος ανέφερε ακόμα πως η δημοτική αρχή δεν θέλει να έρχεται σε αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους, σεβόμενη τις συνθήκες ειδικά της συγκεκριμένης δουλειάς της αποκομμιδής απορριμμάτων. «Επενδύουμε στον δημόσιο χαρακτήρα του κλάδου της καθαριότητας και δημιουργούμε μια υπεραξία με τις επενδύσεις που κάνουμε σε αυτόν τον κλάδο, ενισχύοντάς τον. Βοηθάμε έτσι και τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας και προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες», κατέληξε.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back