ΚΟΣΜΟΣ

Ασκήσεις, μετακινήσεις πυραύλων και προειδοποιήσεις Πούτιν

Εικόνα του άρθρου Ασκήσεις, μετακινήσεις πυραύλων και προειδοποιήσεις Πούτιν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/09/2017, 14:32
ΚΟΣΜΟΣ

Ασκήσεις με πραγματικά πυρά πραγματοποίησε η Νότια Κορέα δύο μέρες μετά την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας ότι προχώρησε στη δοκιμή βόμβας υδρογόνου.

Στο μεταξύ δημοσίευμα της νοτιοκορεάτικης εφημερίδας Asia Business Daily επικαλούμενη πηγή προσκείμενη σε υπηρεσία πληροφοριών, την οποία δεν κατονομάζει, κάνει λόγο για μεταφορά ενός βαλλιστικού πυραύλου προς τη δυτική ακτή της Βόρειας Κορέας, η οποία άρχισε τη Δευτέρα, μια μέρα μετά την πυρηνική δοκιμή. 

Το υπουργείο Άμυνας της Ν. Κορέας ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα, ενώ παράλληλα ενημέρωσε το κοινοβούλιο πως θεωρεί ότι η Β. Κορέα είναι έτοιμη να προχωρήσει στην εκτόξευση νέων πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων διηπειρωτικών, ανά πάσα στιγμή.


ΣΤΟ ΟΗΕ

Σε διπλωματικό επίπεδο η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να επιβάλει «πιο αυστηρά μέτρα» στη Βόρεια Κορέα.

Η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία καθώς και η Ιαπωνία, τάσσονται επίσης υπέρ της επιβολής νέων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας.

Αντίθετα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τάσσεται κατά της επιβολής σκληρότερων κυρώσεων, ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η στάση της Κίνας.

Μιλώντας στο περιθώριο της διάσκεψης των χωρών των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) που πραγματοποιείται στην Κίνα, ο Πούτιν, αφού καταδίκασε τη νέα πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, υποστήριξε ότι «η επιβολή οποιονδήποτε κυρώσεων σε αυτή την περίπτωση είναι ανώφελη και αναποτελεσματική. Η στρατιωτική υστερία δεν έχει κανένα νόημα. Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε μια παγκόσμια καταστροφή».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back