Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Αρχή με… αναβολές

Εικόνα του άρθρου Αρχή με… αναβολές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/01/2021, 10:17
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινάει (ή συνεχίζεται) ο εμβολιασμός των υγειονομικών από σήμερα, σε 51 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, ανάμεσά τους και στα Γιάννενα.

Ο εμβολιασμός έχει αναβληθεί σε μερικά μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, αλλά και σε δομές της υπόλοιπης χώρας.

Το γεγονός κατήγγειλε η ΟΕΝΓΕ με ανακοίνωσή της και το Υπουργείο Υγείας, ενώ αρχικά διέψευσε, μετά επιβεβαίωσε το γεγονός, παραδεχόμενο, δια του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, ότι ο εμβολιασμός στα νοσοκομεία θα γίνει τελικά σε τρεις φάσεις, σήμερα, στις 8 και στις 12 Ιανουαρίου, με υπολογισμό για 5.000 εμβολιασμούς καθημερινά.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα προστίθενται τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ενώ θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα.
Επίσης, σήμερα ξεκινά ο εμβολιασμός των πολιτών που διαμένουν και εργάζονται στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ. Ο εμβολιασμός της ομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου.

Η κυβέρνηση εκτιμάει ότι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

Μέχρι στιγμής η Ελλάδα είναι πολύ χαμηλά στην «εμβολιαστική κατάταξη» σύμφωνα με την κατάταξη του Our World in Data. Στην Ελλάδα έχουν εμβολιαστεί μόλις το 0,02% των πολιτών, μέχρι στιγμής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back