Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Άρωμα σκανδάλου στην 6η ΥΠΕ»

Εικόνα του άρθρου «Άρωμα σκανδάλου στην 6η ΥΠΕ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/04/2020, 13:43
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο Κώστας Μπάρκας, βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει «άρωμα σκανδάλου» σε προμήθεια μασκών από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Επικαλείται τις καταγγελίες του συναδέλφου του, Παύλου Πολάκη, για την προ ενός μήνα περίπου απόφαση για προμήθεια μασκών υψηλής προστασίας FFP-3 έναντι του ποσού του 1.535.368€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Η προμήθεια ακυρώθηκε με νέα απόφαση.

Ο κ. Μπάρκας αναφέρει ότι «η τιμή ανά μονάδα ξεπερνά τα είκοσι ευρώ, η οποία είναι και η υψηλότερη που έχει καταγραφεί πανελλαδικά».

Επισημαίνει ότι η ακύρωση της προμήθειας «δεν ήταν η τιμή πώλησης, αλλά η αδυναμία του προμηθευτή να προμηθεύσει τις απαιτούμενες ποσότητες. Με άλλα λόγια, αν ο προμηθευτής ήταν σε θέση να προχωρήσει την προμήθεια, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ θα επιβάρυνε τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας, άρα τους πολίτες, με 20€ τη μάσκα».

Ο κ. Μπάρκας τονίζει ότι «το ηθικό ζήτημα για τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τον προϊστάμενό του, τον κ. Κικίλια είναι κορυφαίο και παραμένει αναπάντητο. Είναι ανεπίτρεπτο, όταν οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας να δίνουν ακόμη και τη ζωή τους, ώστε να βοηθήσουν συνανθρώπους, κάποιοι να πλουτίζουν ποντάροντας σε «κατεπείγουσες» διαδικασίες και σε κάθε είδους συγγένειες».

Δεν είναι η πρώτη φορά που τις τελευταίες μέρες η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ είναι στο στόχαστρο, λόγω χειρισμών της. Χτες, προσπάθησε να ελέγξει τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ για υγειονομικές της μονάδες, ενώ έχει φροντίσει να διοχετεύει «ενημέρωση» μέσω ατύπων διαύλων, το προηγούμενο διάστημα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back