Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ArtWave festival στο πάρκο Πυρσινέλλα

Εικόνα του άρθρου ArtWave festival στο πάρκο Πυρσινέλλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/05/2018, 14:11
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών ετοιμάζεται για το φιλόδοξο σχέδιό του: το ArtWave Festival, το οποίο θα γίνει από 5 έως 9 Ιουλίου, στον μεγαλύτερο δημόσιο, και αναξιοποίητο μέχρι σήμερα, δημόσιο χώρο της πόλης, στο πάρκο Πυρσινέλλα.

Το φεστιβάλ θα γίνει σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό φορέα Art Wave και περιλαμβάνει πέντε ημέρες κάμπινγκ μέσα στο πάρκο, πολλή μουσική και εικαστικά δρώμενα.

Καλεσμένοι καλλιτέχνες του φεστιβάλ, οι οποίοι θα δώσουν συναυλίες, θα είναι ο Γιάννης Αγγελάκας (6 Ιουλίου), οι Χαΐνηδες (7 Ιουλίου) και ο 12ος Πίθηκος από τη χιπ χοπ σκηνή (8 Ιουλίου). Επιπλέον θα υπάρξουν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, djs Set, σεμινάρια με θεματικές γύρω από την μουσική και τα εικαστικά, workshops και πολλές ακόμα δράσεις.

Το «πακέτο» εισόδου στο πάρκο Πυρσινέλλα ανέρχεται στα 35 ευρώ (στην προπώληση) και στα 45 ευρώ στην είσοδο, και περιλαμβάνει ελευθέρας στα live και για κάμπινγκ, όπως και ελεύθερη είσοδο στο σπήλαιο Περάματος, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στο Βυζαντινό και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων. Για τη συναυλία του Αγγελάκα, το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ στην προπώληση και 12 ευρώ στην είσοδο. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες δύο συναυλίες.

Παράλληλα, εντός της πόλης, και συγκεκριμένα, στον εκθεσιακό χώρο των Γενικών Αρχείων του Κράτους (στο Σουφαρί Σεράι, στο Κάστρο) θα φιλοξενηθεί έκθεση ελλήνων και ξένων εικαστικών. Ένα μέρος της έκθεσης θα αφορά έργα φοιτητών των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο των εικαστικών δράσεων, θα πραγματοποιηθεί στο σπήλαιο του Περάματος, μια έκθεση video art.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ: www.artwavefestival.com.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back