Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άκυροι Αγγελάκας και Χαΐνηδες…

Εικόνα του άρθρου Άκυροι Αγγελάκας και Χαΐνηδες…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2018, 16:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ακυρώθηκαν μεσημέρι της Πέμπτης οι δύο από τις τέσσερις συναυλίες του Artwave festival, προσθέτοντας και άλλα απρόοπτα στις φετινές διοργανώσεις (και συνδιοργανώσεις) του Πνευματικού Κέντρου.
Το γραφείο των καλλιτεχνών ακύρωσε τις δύο συναυλίες που θα γίνονταν στο Γιαννιώτικο Σαλόνι. Η επίσημη αιτία, είναι ότι ο Γιάννης Αγγελάκας και οι 100° C μαζί με τον Παύλο Παυλίδη, παίζανε εξ αναβολής στη Μονή Λαζαριστών χτες, αλλά και πάλι η βροχή ματαίωσε τη συναυλία. Λόγω της μεγάλης προπώλησης στη Θεσσαλονίκη, το γραφείο αποφάσισε να «θυσιάσει» το live των Ιωαννίνων, επειδή υπήρχε κενό στο πρόγραμμα του συναυλιακού χώρου της Μονής.
Οι «Χαΐνηδες» συμπαρασύρθηκαν, καθώς ανήκουν στο ίδιο γραφείο με τον Γ. Αγγελάκα και δεν υπήρχε η δυνατότητα να «στήσουν» έγκαιρα στα Γιάννενα.
Αυτές, είναι οι επίσημες εκδοχές. Ο Αγγελάκας θα έπαιζε μαζί με τον Σπύρο Γραμμένο αύριο Παρασκευή 6 Ιουλίου, καθώς επίσης και με anifesto- Huff n' Puff- Balothizer- Rendeece live set (Visuals by Glitch_A), NORMA the band και οι Χαΐνηδες με τον Π. Μάλαμα και Deadbeat Escapement, Γιώργος Ρούγκας & Band- Μάκης Παπαδόπουλος & band, το Σάββατο 7 Ιουλίου, στο πλαίσιο του ArtWave.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η προπώληση στα Γιάννενα ήταν αρκετά χαμηλή, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως αυτός ήταν ο (επίσημος) ή βασικός λόγος της ακύρωσης. Υπήρχε η εκτίμηση ότι θα κόβονταν εισιτήρια στο ταμείο, κάτι όμως στο οποίο συχνά, τα γραφεία των καλλιτεχνών δεν στηρίζονται.  Δεν είναι λοιπόν αβάσιμο το σενάριο ότι η εταιρία προτίμησε να γίνει ένα live με 3.000 εισιτήρια στη Θεσσαλονίκη, αντί ενός άλλου στα Γιάννενα που ενδεχομένως να έφτανε το ένα τρίτο των παραπάνω εισιτηρίων.
Το ArtWave festival λοιπόν, ξεκινάει με πλήγμα, όπως ξεκίνησε και το its Kale festival που τελικά, γίνεται στο… πάρκο Πυρσινέλλα. Οι διοργανωτές θα αναζητήσουν νέες ημερομηνίες και για τα δύο live τον προσεχή Σεπτέμβριο, ώστε να γίνουν τελικά στα Γιάννενα. Ωστόσο, ούτε το Artwave θα είναι ένα ενιαίο φεστιβάλ, όπως σχεδιάστηκε αρχικά.
Σημειωτέον ότι οι υπόλοιπες δραστηριότητες του φεστιβάλ (εκθέσεις κ.λπ.) θα γίνουν κανονικά. Αναμένονται λεπτομερείς ανακοινώσεις από το Πνευματικό Κέντρο και τους διοργανωτές.  

To φεστιβάλ ξεκινάει απόψε με τους εξής:

Case-The Bandits-Βαγγελης Κοσίνας- Αυτόπτες Μάρτυρες (Είσοδος Ελεύθερη)



ΣΧΟΛΙΑ
Janarti
Απίστευτοι ερασιτεχνισμοι.. Μια ημέρα πριν το γεγονός .. ματαιώθηκε! Πρεπει να διευθετήσουνε και το θεμα των εισιτηρίων που εχουν προπωληθει. Χωρίς τον Αγγελάκα οι περισσότεροι δεν θα θέλουν να πάνε..
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back