Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Artwave: Άλλος ένας στόχος για ετήσιο φεστιβάλ στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Artwave: Άλλος ένας στόχος για ετήσιο φεστιβάλ στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/03/2018, 16:12
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τρία χρόνια μετά το μεγαλεπήβολο, πλην αποτυχημένο Ioannina Jazz Festival, το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων επιστρέφει με μια ιδέα που μοιάζει καλύτερη: Το Artwave, ένα εικαστικό κατά βάση φεστιβάλ που φιλοδοξεί να κάνει τα Γιάννενα πόλη αναφοράς για τους φοιτητές και αποφοίτους των σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας, αλλά και να δώσει ένα διαφορετικό χαρακτήρα στο Γιαννιώτικο Σαλόνι, όπου θα φιλοξενηθεί. Μέχρι να γίνει αυτό βέβαια υπάρχει άπειρος δρόμος και προς το παρόν, υφίσταται μόνο η συμφωνία του Πνευματικού Κέντρου με την εταιρία η οποία έχει την ιδέα. Εκ μέρους της μίλησε σήμερα στα ΜΜΕ των Ιωαννίνων ο κ. Γιάννης Κοψίνης (ο οποίος ανάμεσα σε άλλα είναι και ντράμερ στους Deadbeat Escapement), σχεδιάζοντας το γενικό περίγραμμα του πενθήμερου φεστιβάλ: Κάμπινγκ, εικαστικές εκθέσεις, προσέλκυση φοιτητών και αποφοίτων, αλλά και καθηγητών των σχολών Καλών Τεχνών από όλη τη χώρα, σεμινάρια από Έλληνες και ξένους καθηγητές και συναυλίες. Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Κοψίνης, στο πλαίσιο του πενθήμερου φεστιβάλ, θα διοργανωθεί καλλιτεχνικός διαγωνισμός για φοιτητές και φοιτήτριες σχολών Καλών Τεχνών και τα έργα που θα βραβευτούν, θα παραχωρηθούν στον Δήμο Ιωαννιτών.

Ο «πολύς δρόμος» που αναφέρθηκε παραπάνω, είναι τόσος που το διάστημα των τεσσάρων μηνών που απομένει, είναι οριακό. Ακόμα, προϋπολογισμός του φεστιβάλ δεν υπάρχει. Όπως απάντησε ο κ. Κοψίνης στην ερώτηση του Τύπου Ιωαννίνων, υπάρχει αναμονή για να κλείσουν οι ημερομηνίες εμφάνισης γνωστών καλλιτεχνών (ανέφερε τους Γιάννη Αγγελάκα και Σωκράτη Μάλαμα) για να καθοριστεί και ο προϋπολογισμός.

Επιπλέον, από τις δράσεις που έχουν ήδη κανονιστεί, είναι μια video art έκθεση στο Σπήλαιο Περάματος.

Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος από την πλευρά, του καλωσόρισε τον κ. Κοψίνη και τόνισε ότι στόχος (για άλλη μια φορά), είναι να καθιερωθεί το φεστιβάλ ως ετήσιο, αλλά και να γίνουν τα Γιάννενα «τόπος ετήσιας συνάντησης φοιτητών και αποφοίτων σχολών Καλών Τεχνών». Πρόσθεσε τέλος ότι η διοργάνωση είναι «δείγμα αναπτυξιακής πολιτιστικής δράσης».  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back