Oikonomou pisoi
ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΑΡΠΗ: Νέο αίτημα για συζήτηση για τις γεωτρήσεις

Εικόνα του άρθρου ΑΡΠΗ: Νέο αίτημα για συζήτηση για τις γεωτρήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/03/2023, 17:55
ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο επαναφέρει το αίτημα να συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο, το θέμα των ερευνητικών γεωτρήσεων στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Ζίτσας.

Στο αίτημα αναφέρει ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ζίτσας σε συνεδρίασή της (20-03-2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14.00), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με τη γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Μ.Π.Ε. «το παρέπεμψε ως σοβαρό θέμα ιδιαίτερης σπουδαιότητας κι ευθύνης στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο».

Η ΑΡΠΗ τονίζει ότι «η ενέργεια και η ενεργειακή υποδομή της χώρας (παραγωγή, διανομή), πρέπει να περάσει στο δημόσιο, με εργατικό έλεγχο, χωρίς καμία αποζημίωση στα αρπακτικά που λυμαίνονται τον τομέα.  Με αίτημα την κατάργηση του χρηματιστήριου ενέργειας που αποτελεί εργαλείο κερδοσκοπίας» και επαναλαμβάνει την αντίθεσή της στις εξορύξεις: «Μέχρι σήμερα, έχουν συγκληθεί κι είναι αρνητικές συνελεύσεις σε πολλά χωριά του Δήμου» τονίζει και καταλήγει λέγοντας ότι «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να προχωρήσει τη διαδικασία ξεπουλήματος της γης και του υπόγειου πλούτου που ανήκει σε όλους τους πολίτες. Να υπογράψει την καταστροφή του τόπου, την μετατροπή του σε έρημο - μολυσμένη περιοχή».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back