ΑΡΠΗ-ΑΡΠΙ καλούν στο συλλαλητήριο κατά των εξορύξεων

Εικόνα του άρθρου ΑΡΠΗ-ΑΡΠΙ καλούν στο συλλαλητήριο κατά των εξορύξεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/05/2019, 18:46

Οι Αριστερές Παρεμβάσεις καλούν στο συλλαλητήριο κατά των ερευνών και εξορύξεων πετρελαίου που θα γίνει το Σάββατο 11 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία.

«Ξέρουμε ότι ο απέναντι μας είναι η κυβέρνηση τα τσιράκια των πολυεθνικών και του ελληνικού κεφαλαίου που θέλει κομμάτι από τη πίτα. Ξέρουμε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν τόσο το ‘καρότο’ των αποζημιώσεων όσο και το ‘μαστίγιο’ της καταστολής» αναφέρουν οι δύο αυτοδιοικητικές παρατάξεις και προσθέτουν ότι «θα στηρίξουμε το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων με κριτήριο τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας και του δικαιώματός της σε μια αξιοβίωτη ζωή, σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, μέσα από την αμφισβήτηση του καταναλωτισμού, του ενεργοβόρου καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και της κατοχής των πηγών ενέργειας από το κεφάλαιο».

Συμπληρώνουν: «Λέμε όχι στη μαύρη ψευτοανάπτυξη που μας πλασάρουν, καμουφλαρισμένη με δήθεν πακτωλούς χρημάτων αποκρύπτοντας τους κινδύνους (περιβαλλοντικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς).

Καλούμε στο μαχητικό συντονισμό των “πρωτοβουλιών αγώνα”, ενισχύουμε τη δημοκρατική λειτουργία τους και προβάλλουμε την αναγκαιότητα της μαχητικής κοινής δράσης».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back