Oikonomou pisoi
ΕΚΛΟΓΕΣ

«Αργεί το τεχνικό πρόγραμμα» στον Δήμο Δωδώνης

Εικόνα του άρθρου «Αργεί το τεχνικό πρόγραμμα» στον Δήμο Δωδώνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/04/2023, 16:00
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η παράταξη «Δωδώνη, Δύναμη Δημιουργίας» και ο επικεφαλής της, Γιάννης Καραμπίνας -ο οποίος παραβρέθηκε στη συνεδρίαση- σχολιάζουν τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και την απόφαση τελικά, για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2023.

Κάνει λόγο για «πολύ χαμηλούς ρυθμούς υλοποίησης του Τεχνικού Προγράμματος κατά τη διάρκεια της θητείας της και τη συνακόλουθη αδυναμία της να απορροφήσει διασφαλισμένους χρηματοδοτικούς πόρους», με «σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή των δημοτών».

Επίσης, ο κ. Καραμπίνας κατηγορεί τη δημοτική αρχή «για κατασπατάληση πόρων του Δήμου μέσω του κατακερματισμού μεγάλων έργων και μέσω απ’ ευθείας αναθέσεων χωρίς δημοσιότητα, έργων, που χαρακτηρίζονται ως κατεπείγοντα, αλλά καταλήγουν να κατασκευάζονται με μεγάλες καθυστερήσεις».

Τέλος, η παράταξη σημειώνει ότι «τέθηκαν κρίσιμα ερωτήματα για την εγκυρότητα του προϋπολογισμού, τα οποία δεν απαντήθηκαν από τη δημοτική αρχή, σχετικά με την ειλικρίνεια και την ακρίβεια των στοιχείων ιδιαίτερα σε ότι αφορά σε χρηματοδοτήσεις σχετικές με την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back