Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Αποχώρησαν οικειοθελώς από το υπνωτήριο αστέγων»

Εικόνα του άρθρου «Αποχώρησαν οικειοθελώς από το υπνωτήριο αστέγων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/04/2020, 15:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την αποχώρηση δύο αστέγων από το  Υπνωτήριο Αστέγων που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του ΚΕ.ΚΩΠ. κάνει γνωστή ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ) του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο ΟΚΠΑΠΑ αναγνωρίζει επί της ουσίας ότι δεν μπόρεσε να τους πείσει να παραμείνουν στον χώρο λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας του κοροναϊού. «Δύο από τους τρείς άστεγους που έγινε δυνατή η εισαγωγή τους (το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου), μετά από πολλές προσπάθειες όλων των φορέων, αποχώρησαν οικιοθελώς δηλώνοντας ότι είναι αδύνατον να παραμείνουν σε κλειστό χώρο, παρ’ όλες τις συστάσεις του προσωπικού του Υπνωτηρίου Αστέγων. Για την αποχώρησή τους ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία» τονίζει σε ανακοίνωσή του. Για την εισαγωγή των τριών αστέγων στο υπνωτήριο συνεργάστηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες του ΟΚΠΑΠΑ, τα δύο νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, η Αστυνομία και η Εισαγγελία.

Για τον ΟΚΠΑΠΑ, το «πρόβλημα των αστέγων» είναι «πολυπαραγοντικό, και για την αντιμετώπισή του χρειάζεται η διαμόρφωση μιας σύνθετης κοινωνικής πολιτικής από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», χωρίς όμως να προσθέτει πια είναι η πρότασή του για τη διαμόρφωση αυτή της «σύνθετης κοινωνικής πολιτικής».

Κατά τα άλλα, ο Οργανισμός διαβεβαιώνει ότι ομάδα του Υπνωτηρίου βρίσκεται καθημερινά στους δρόμους της πόλης ελέγχοντας για την παρουσία άλλων αστέγων.

Για την καλύτερη λειτουργία του Υπνωτηρίου βάσει των σημερινών συνθηκών, η δημοτική παράταξη «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» έχουν προτείνει την πρόσληψη προσωπικού φύλαξης.


* Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back