Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Αποχετευτικά δίκτυα από Νέα Σαμψούντα μέχρι Βράχο

Εικόνα του άρθρου Αποχετευτικά δίκτυα από Νέα Σαμψούντα μέχρι Βράχο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/06/2017, 14:07
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά έργα που θα γίνουν στην Ήπειρο μέσω του νέου Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) είναι η συλλογή, επεξεργασία και διάθεση λυμάτων που θα καλύπτει την περιοχή από το Κανάλι της Πρέβεζας μέχρι τη Λούτσα της Πάργας.

Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου προχώρησε χτες στην ανάδειξη του αναδόχου για το έργο με τίτλο «Κατασκευή αποχετευτικών δικτύων και αντλιοστασίων λυμάτων στα όρια του δήμου Πρέβεζας». Πρόκειται για την εταιρία «Εργοδυναμική Πατρών» η οποία έδωσε έκπτωση που αγγίζει το 60% (59,52%), μια έκπτωση που αντιστοιχεί σε προϋπολογισμό προσφοράς 10.807.822,75 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 26,7 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).

Το συγκεκριμένο έργο καλύπτει τον πρώην δήμο Ζαλόγγου, μία κατεξοχήν τουριστική περιοχή της Πρέβεζας και έχει φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου. Συγκεκριμένα προβλέπεται η κατασκευή αποχετευτικών δικτύων συλλογής και οι αγωγοί μεταφοράς των λυμάτων των οικισμών Βράχου, παραλίας Βράχου, παραλίας Λυγιάς, Ριζών, Καστροσυκιάς, παραλίας Καστροσυκιάς, Καναλίου, Νέας Σινώπης και Νέας Σαμψούντας. 

Δεν είναι όμως το μόνο έργο που θα γίνει για τη θωράκιση του παραλιακού μετώπου της Πρέβεζας. Στο «πακέτο» περιλαμβάνονται και άλλα έργα που αναμένεται να δημοπρατηθούν, όπως τα δίκτυα του οικισμού και της παραλίας Λούτσας του δήμου Πρέβεζας, η κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και οι απαλλοτριώσεις. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πράξης μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» ανέρχεται σε 36,6 εκατ. ευρώ. Απομένουν δηλαδή να δημοπρατηθούν ακόμη έργα προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ περίπου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back