Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 24-02-2020, 14:29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Γιάννης Δάλλας πέθανε σε ηλικία 96 ετών, σήμερα Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου.

Ο Δάλλας, ο οποίος γεννήθηκε το 1924 στη Φιλιππιάδα, υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους έλληνες ακαδημαϊκούς, ποιητές και συγγραφείς, με μεταφραστικό έργο και έντονη κοινωνική παρουσία. Ο Δάλλας δίδαξε στη Φιλοσοφική Ιωαννίνων και στο Ιστορικό του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το ποιητικό του έργο ξεκίνησε με το Federico Garcia Lorca το 1948, ενώ υπήρξε επίσης και ένας από τους πιο ενδελεχείς κριτικούς και δοκιμιογράφους, με εξαιρετικές πραγματείες για την ποίηση του Αναγνωστάκη και του Σαχτούρη, μεταξύ άλλων.

Ήταν επίσης ένας άνθρωπος που ποτέ δεν έκρυψε την ιδεολογική και πολιτική του τοποθέτηση, με αναφορά και στράτευση στην Αριστερά.

σαν όρθια άρνηση

ανάμεσα στα σπαθιά αδεκάτιστος

σε τόσα ασήμια ανεξαγόραστος

(Πρόπλασμα, Ποιήματα 1948-1988)

200 λέξεις απομένουν.
  • Claudia Klein
    Claudia Klein
    Γεια σας και Καλώς ήλθατε στην Spotcap Παγκόσμια Δανειοδοτικές Υπηρεσίες, το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείου. Χρειάζεται μεγάλη οικονομική ενίσχυση; χρειάζεστε ένα δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και να έχετε ένα δάνειο στο λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, διότι παρέχουμε άριστες υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο. Προσφέρουμε κάθε είδους δάνειο (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και μπορείτε επίσης να δανειστείτε μέχρι και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα δανειακών προϊόντων. Γνωρίζουμε ότι η απόκτηση ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα Στα άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν τόσο δύσκολο να πάρουν δάνειο μετοχών από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος ποσοστό, ανεπαρκείς εξασφαλίσεις, λόγος χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο Δεν υπάρχουν πλέον χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας.
    200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα