Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αποχαιρετισμοί στον Τάκη Νικολόπουλο

Εικόνα του άρθρου Αποχαιρετισμοί στον Τάκη Νικολόπουλο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/10/2022, 23:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Φορείς και πολιτικά πρόσωπα αποχαιρετούν τον Τάκη Νικολόπουλου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών. Ο Τάκης Νικολόπουλος ήταν γιατρός ακτινολόγος με χρόνια συνδικαλιστική δράση στον χώρο της υγείας ενώ είχε διατελέσει και διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Μηνύματα αποχαιρετισμού, μετά τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μερόπη Τζούφη, Όλγα Γεροβασίλη και Κώστας Μπάρκας.

Η Μερόπη Τζούφη κάνει λόγο για μια μεγάλη απώλεια. «Ο Τάκης μας, αληθινός φίλος και σύντροφος ζωής. Ο Τάκης των κοινών φοιτητικών μας χρόνων, ο αγαπημένος συνάδελφος στο Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων, ο πρόεδρος της ΕΙΝΗ, ο σπουδαίος ακτινολόγος, ο ήρεμος και σοφός άνθρωπος της γνώσης και της προσφοράς. Ο Τάκης, με τα γαλανά του μάτια και το στοχαστικό του βλέμμα, που μιλούσε πάντα για τα ‘μείζονα’ και μας συμβούλευε πάντοτε με τρυφερότητα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στα παιδιά και τους οικείους τους, στους φίλους και τους συντρόφους του. Καλό ταξίδι Τάκη, χαιρετίσματα στη Δημητρούλα…». Η Δήμητρα Καστάνη ήταν η σύζυγος του Τάκη Νικολόπουλου, η οποία πέθανε πριν από δύο χρόνια.

Η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρεται στη συνάντησή της με τον Τάκη Νικολόπουλου στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». «Συναντηθήκαμε όταν ξεκίνησα την ειδικότητα της ακτινοδιαγνωστικής και μέχρι σήμερα δώσαμε τον κοινό μας αγώνα για την Αριστερά και την Ιατρική από όποια θέση βρεθήκαμε, πάντα με αγάπη, εκτίμηση, κατανόηση και συντροφικότητα. Δυστυχώς σήμερα, ο δικός σου δρόμος άλλαξε πορεία... Πας να συναντήσεις την αγαπημένη Δήμητρα... Καλό σου ταξίδι».

Το δικό του αντίο και ο Κώστας Μπάρκας ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει: «Είναι θλιβερό να αποχαιρετάς ανθρώπους που φεύγουν τόσο αναπάντεχα και που μοιράστηκες μαζί τους κοινούς αγώνες, χαρές και λύπες και πάνω απ' όλα την προσδοκία ότι μπορούμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για τις γενιές που έρχονται [..]».

Τον Τάκη Νικολόπουλο αποχαιρετά με ανακοίνωσή της και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ).

«Ο Τάκης υπήρξε εξαίρετος επιστήμονας, παράδειγμα ανιδιοτέλειας και χαρακτηρίζονταν από αίσθημα προσφοράς για την υγεία των συνανθρώπων  του. Όλη η ιατρική πορεία του βασίστηκε και υπηρέτησε τη σχέση αυτή. Στα Γιάννενα, στην Πρέβεζα και όπου υπηρέτησε αφήνει μεγάλο κενό […]. Θα σε θυμόμαστε με το χαμόγελο της αγωνίας για ένα καλύτερο αύριο» αναφέρεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back