ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τοπικές Μονάδες Υγείας: Πού θα βρίσκονται στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Τοπικές Μονάδες Υγείας: Πού θα βρίσκονται στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/10/2017, 19:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα πέντε από τα έξι «τοπικά ιατρεία», οι Τοπικές Μονάδες Υγείας που έχουν προγραμματιστεί για τα Γιάννενα, έχουν ήδη καλυμμένες θέσεις προσωπικού. «Τα Γιάννενα είναι από τις πόλεις με τη μεγαλύτερη προσφορά που χρειάζεται σε ιατρικό προσωπικό» τόνισε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Τάκης Νικολόπουλος στο… φυσικό του χώρο, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Εδώ, έχουν αναρτηθεί τα αποτελέσματα του σχετικού διαγωνισμού.

Ήδη, έχει βρεθεί και στέγη για αρκετές από τις ΤΟΜΥ: Αμπελόκηποι, Πέραμα, περιοχή Χατζηκώστα, Ναπ. Ζέρβα (στο πρώην ΚΕΠ) και μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να βρεθούν κτίρια για το Σταυράκι, την Ανατολή και το κέντρο της πόλης. Ο κ. Νικολόπουλος είχε συνάντηση με το δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, προκειμένου να συμβάλλει και ο Δήμος με υποδομές. Οι ΤΟΜΥ θα διαθέτουν παθολόγο, γενικό γιατρό, παιδίατρο, εκτός από το νοσηλευτικό και συμβουλευτικό προσωπικό και θα λειτουργούν σε δύο ωράρια, πρωί και απόγευμα.

Στόχος είναι φυσικά να αποφορτιστούν τα νοσοκομεία και η δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος από το μεσημέρι της Παρασκευής έχει συναντήσεις ενόψει του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου που θα γίνει τέλος του μήνα. «Θα γίνει μια ειδική συνεδρίαση, παρουσία του υπουργού Υγείας κ. Ξανθού» τόνισε, σε στρογγυλό τραπέζι. «Ο δείκτης καλής υγείας είναι και αναπτυξιακός δείκτης» συμπλήρωσε, καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν και να κάνουν προτάσεις και παρεμβάσεις.

Επιπλέον, ο κ. Νικολόπουλος ανακοίνωσε ότι στα Γιάννενα θα εφαρμοστεί πιλοτικά ένα σχέδιο συνεργασίας των δομών υγείας-πρόνοιας του υπουργείου και της τοπικής αυτοδιοίκησης «ώστε να είναι δυνατή η παροχή υπηρεσιών και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές».

Τέλος, επιβεβαίωσε, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, ότι σύντομα, τα Γιάννενα θα γίνουν έδρα μιας από τις δύο νέες υγειονομικές περιφέρειες, καθότι επίκειται αναδιάρθρωση. Ο κ. Νικολόπουλος είπε συγκεκριμένα ότι από επτά, οι περιφέρειες θα γίνουν εννιά και ότι αυτή των Ιωαννίνων θα έχει στη δικαιοδοσία της Ήπειρο, Κέρκυρα, Λευκάδα, με τη χωροταξία να μην έχει λήξει ακόμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ουδέν σχόλιο
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back