ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε θέση διοικητή ο Τάκης Νικολόπουλος

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/12/2016, 01:11
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε Γιαννιώτη «κατοχυρώθηκε» η προεδρία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), στην αρμοδιότητα της οποίας βρίσκονται και τα νοσοκομεία της Ηπείρου. Ο Τάκης Νικολόπουλος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και με έντονη συνδικαλιστική δράση στον χώρο της υγείας μέσω της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου αλλά και της ΟΕΝΓΕ, είναι ο νέος διοικητής της 6ης ΥΠΕ με έδρα την Πάτρα. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες.

Ο κ. Νικολόπουλος έρχεται να αντικαταστήσει τον Γιώργο Γιαννόπουλο, ο οποίος στα τέλη Νοεμβρίου πήρε προαγωγή και έγινε ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, μετά την παραίτηση του Πέτρου Γιαννουλάτου.

Στο μεταξύ, άλλη μια διοίκηση βρίσκεται στο στόχαστρο του ενδιαφέροντος πολλών. Πρόκειται για τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, για την οποία έχει γίνει προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων του διοικητή και του υποδιοικητή, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία. Ανάλογες προκηρύξεις έχουν γίνει για άλλα επτά νοσοκομεία της χώρας. Για τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η όλη διαδικασία αποτελεί μια ευκαιρία να φύγει από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ο Φώτης Βάββας, ο οποίος «επέζησε» της περσινής αξιολόγησης από το υπουργείο Υγείας, και να μπει στη θέση του ένας δικός τους άνθρωπος. Ο κ. Βάββας, ένας άνθρωπος με αναφορά στο ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται στο τιμόνι του νοσοκομείου εδώ και τρία χρόνια, ενώ πριν είχε διατελέσει και διοικητής στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back