Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Αποστασία» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Εικόνα του άρθρου «Αποστασία» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2021, 11:06
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την ανακοίνωση 12 ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών ομάδων ότι προχωρούν στη διοργάνωση ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής super league.

Η «αποστασία» βρίσκει ήδη σφόδρα αντίθετες τη FIFA, την UEFA και την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων.

Από την άλλη, το ειδικό και οικονομικό βάρος των 12 πρώτων που, με πρόεδρο τον Καστιγιάνο Φλορεντίνο Πέρεθ (Ρεάλ Μαδρίτης) ανακοίνωσαν την κίνησή τους, είναι τεράστια.

«Μίλαν, Άρσεναλ, Ατλέτικο, Τσέλσι, Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ και Τότεναμ εντάχθηκαν ως ιδρυτικά μέλη. Αναμένονται ακόμη 3 σύλλογοι να ενταχθούν πριν από την εναρκτήρια σεζόν, που αναμένεται να εκκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα καταστεί εφικτό» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

«Ο σχηματισμός της Super League έρχεται σε έναν καιρό που η πανδημία επιτάχυνε την αστάθεια στο υπάρχουν οικονομικό ποδοσφαιρικό μοντέλο της Ευρώπης. Επιπροσθέτως, για αρκετά χρόνια, τα ιδρυτικά μέλη είχαν ως στόχο να βελτιώσουν την ποιότητα και την ένταση των υπαρχουσών ευρωπαϊκών διοργανώσεων κάθε σεζόν, και της δημιουργίας ενός φορμάτ ώστε οι κορυφαίοι σύλλογοι και ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται σε μόνιμη βάση.

Η πανδημία έδειξε ότι η στρατηγική και η εμπορική προσέγγιση απαιτούνται για να ενισχύσουν την αξία και να υποστηρίξουν για το καλό ολόκληρης της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής πυραμίδας. Τους πρόσφατους μήνες εκτεταμένοι διάλογοι έλαβαν χώρα στους μετόχους του ποδοσφαίρου, σχετικά με το μελλοντικό φορμάτ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Τα ιδρυτικά μέλη πιστεύουν ότι οι λύσεις που προτάθηκαν σε αυτές τις συζητήσεις δεν λύνουν τα θεμελιώδη ζητήματα, μεταξύ των οποίων την ανάγκη για περισσότερα ποιοτικά παιχνίδια και επιπρόσθετες οικονομικές πηγές για όλη την ποδοσφαιρική πυραμίδα» αναφέρουν επίσης.

Πώς θα γίνονται οι αγώνες:

  • 20 ομάδες, με 15 ιδρυτικές και πέντε που θα προκύπτουν με βάση την απόδοσή τους την προηγούμενη σεζόν.
  • Αγώνες μεσοβδόμαδα με όλες τις ομάδες να συνεχίζουν να συμμετέχουν στα πρωταθλήματά τους, διατηρώντας το παραδοσιακό εγχώριο καλεντάρι, που παραμένει στην καρδιά του διασυλλογικού ποδοσφαίρου.
  • Έναρξη τον Αύγουστο, με τις ομάδες να συμμετέχουν σε δύο ομίλους των 10, με παιχνίδια εντός και εκτός. Οι τρεις πρώτοι κάθε γκρουπ περνούν αυτομάτως στους προημιτελικούς. Οι ομάδες που τερματίζουν στην 4η και την 5η θέση, παίζουν διπλά ματς για τις άλλες δύο θέσεις στην οκτάδα. Ακολουθούν διπλά ματς νοκ-άουτ μέχρι τον τελικό στο τέλος Μαΐου.

Φυσικά, η κίνηση δεν αναμένεται να περάσει έτσι, με δεδομένα τα ποσά που διακυβεύονται, καθώς πρακτικά υποβαθμίζει το Champions League και δημιουργεί «μπασκετικό» καθεστώς στο ποδόσφαιρο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back