Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Αποσπάσματα…»: έκθεση αρχαιολογικής φωτογραφίας

Εικόνα του άρθρου «Αποσπάσματα…»: έκθεση αρχαιολογικής φωτογραφίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/04/2022, 23:15
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση με φωτογραφίες του Σωκράτη Μαυρομμάτη και με τίτλο «Αποσπάσματα. Δυσδιάκριτες πραγματικότητες στην εφαρμοσμένη αρχαιολογική φωτογραφία» διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Παναγιώτη και Έφης Μιχελή.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Δευτέρα 11 Απριλίου, στις 18:00, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων, στην ακρόπολη του Ιτς Καλέ. Στην εκδήλωση, το καλωσόρισμα θα κάνει η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Βαρβάρα Παπαδοπούλου. Ομιλητές θα είναι ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μιχελή Λάμπρος Γ. Αναγνωστόπουλος, η επίκουρη καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας Κλεοπάτρα Καθάριοιυ και ο φωτογράφος κ. Μαυρομμάτης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο Σωκράτης Μαυρομμάτης, ο οποίος υπήρξε επικεφαλής φωτογράφος στην Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης του Υπουργείου Πολιτισμού (1979 – 2010), ασχολείται με την αρχαιολογική φωτογραφία και συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τον διττό της χαρακτήρα: τη φωτογραφική τεκμηρίωση των αρχαιοτήτων με την καλλιτεχνική τους παρουσίαση.

Οι αρχαιότητες που φωτογραφίζει βρίσκονται σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας και αποτελούν σταθμούς στην αρχαιολογική επιστήμη και ιστορία της τέχνης. «Το συνδετικό στοιχείο των φωτογραφιών είναι η αποσπασματική απόδοση μνημείων και αντικειμένων, που φέρνει στο προσκήνιο ανεπαίσθητες λεπτομέρειες» σημειώνεται.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Βυζαντινού Μουσείου, τηρώντας τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς της covid 19 και τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back