Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Απορρίφθηκε το αίτημα για φωτοβολταϊκό σε Τύρια-Κρανιά

Εικόνα του άρθρου Απορρίφθηκε το αίτημα για φωτοβολταϊκό σε Τύρια-Κρανιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/09/2022, 19:08
ΗΠΕΙΡΟΣ

Διανύουμε μέρες… φωτοβολταϊκών και στο πλαίσιο των συζητήσεων για εγκρίσεις αδειών, σήμερα 21 Σεπτεμβρίου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε τη σχετική πρόταση για εγκατάσταση πάρκων σε Τύρια και Κρανιά.

Στην Αποκεντρωμένη βρέθηκαν κάτοικοι των περιοχών, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, καθώς και εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών παρατάξεων που στήριξαν το αίτημά τους να μην αδειοδοτηθούν οι εγκαταστάσεις.

  • Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου στην ανακοίνωσή της (η Τίνα Ζέκα πήρε μέρος στην κινητοποίηση, όπως και ο Μενέλαος Γείτονας, σύμβουλος στον Δήμο Ζηρού), αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η εγκατάσταση (για την οποία το ΠΕΣΠΑ εισηγήθηκε θετικά), θα καταλάβει εκτάσεις στις οποίες σήμερα λειτουργούν εγγειοβελτιωτικά έργα, υπάρχουν καλλιέργειες, μελίσσια και θα επηρεάσει και τους κτηνοτρόφους της περιοχής.«Η ‘πράσινη ανάπτυξη’ των αστικών κυβερνήσεων και της Ε.Ε. αποδεικνύεται και σε αυτή την περίπτωση ‘μαύρη κατάρα’ για το λαό. Η απελευθέρωση της παραγωγής της ενέργειας και η εμπορευματοποίηση του περιβάλλοντος έχουν σαν αποτέλεσμα την ιεράρχηση της δημιουργίας έργων ΑΠΕ σε βάρος του πρωτογενούς τομέα τη στιγμή μάλιστα που οι αγρότες εγκαταλείπουν την παραγωγή εξαιτίας του αυξημένου κόστους παραγωγής» σημειώνει η παράταξη.
  • Η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο και η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα, σε ανακοίνωσή τους τονίζει ότι «ανοίγει για τα καλά ο δρόμος για εγκατάσταση και λειτουργία σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σταθμών αποθήκευσης και συνοδών έργων σε δάση, αιγιαλό, παραλία, θάλασσα ή σε πυθμένα. Δίνουν τα πάντα, μαζί με τους δρόμους τα λιμάνια, τα τρένα, τα αεροδρόμια, το νερό, τη διαχείριση των απορριμμάτων σε μια χούφτα ανθρώπους. Θάβουν τις ζωές μας και τον πρωτογενή όταν οι αγρότες μας εγκαταλείπουν την παραγωγή τους από το αυξημένο κόστος παραγωγής».
  • Τέλος, ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας με ανακοίνωσή του, χαιρετίζει «το νικηφόρο αποτέλεσμα των προσπαθειών της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων Τύριας και Κρανιάς ενάντια στην εγκατάσταση των δύο μεγάλων Φωτοβολταϊκών Πάρκων στην περιοχή τους, μετά την απόρριψη των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, με το σκεπτικό ότι το μεγαλύτερο μέρος των εκτάσεων είναι χαρακτηρισμένο ως δάσος».
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back