Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Απορίες για τους περιορισμούς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Εικόνα του άρθρου Απορίες για τους περιορισμούς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/05/2020, 17:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση της 3ης Μαΐου που ορίζει διάφορα θέματα σχετικά με την πανδημία και τους περιορισμούς «συνύπαρξης» σε χώρους εργασίας, νοσοκομεία κ.λπ. περιλαμβάνει και διατάξεις για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ενώ όμως ορίζει συγκεκριμένες αναλογίες χωρητικότητας-επιβατών σε οχήματα, ιδιωτικά και δημόσια, αφήνει εκτός τα λεωφορεία.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι τα ταξί μπορούν να μεταφέρουν έναν επιβάτη (με παρέμβαση του υπουργού από σήμερα μπορούν και δεύτερο…), τα επιβατηγά 6-7 θέσεων μέχρι δύο επιβάτες, 8-9 θέσεων μέχρι 3 επιβάτες και πάει λέγοντας. Για τα μεγαλύτερης χωρητικότητας οχήματα, δεν υπάρχει πρόβλεψη.

Ωστόσο, αρκετές διοικήσεις ΚΤΕΛ, ζήτησαν διευκρινίσεις και σύμφωνα  με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Λεωφορείων, ο περιορισμός της πληρότητας κατά 50% έχει αρθεί.

Παρεμπιπτόντως, δεν έλειψαν οι φορές που ο περιορισμός δεν τηρήθηκε και κατά την περίοδο της «σκληρής καραντίνας», σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν.

Το Σωματείο Εργαζόμενων Μεταφορών Ηπείρου και Κέρκυρας στην ανακοίνωσή του, διερωτάται εάν είναι ενήμερη η υγειονομική επιτροπή υπό τον κ. Τσιόδρα για την άρση των περιορισμών, καθώς και μια σειρά από άλλα ζητήματα: Αν π.χ. «είναι ασφαλές σε ένα χώρο 29 τετραγωνικών μέτρων να συνωστίζονται 50 επιβάτες για πολλές ώρες», αν ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Κεφαλογιάννης που υπογράφει την ΚΥΑ γνωρίζει ότι «καθ' όλη την διάρκεια του ταξιδιού είναι απαραίτητη η χρήση του κλιματιστικού» και τέλος, «¨πώς είναι δυνατόν να παροτρύνει η ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών το επιβατικό κοινό να μην χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ και ταυτόχρονα να αποφασίζεται η άρση του περιορισμού του 50% κάλυψης των θέσεων και να δίνεται η δυνατότητα κάλυψης όλων των θέσεων;».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back