Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ισχύει τελικά το όριο 50% στους επιβάτες

Εικόνα του άρθρου Ισχύει τελικά το όριο 50% στους επιβάτες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/05/2020, 17:50
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νέο επεισόδιο στο σήριαλ «επιβάτες σε ΚΤΕΛ», αυτή τη φορά… τελικό: μετά από τις ασάφειες που προκάλεσε ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε χτες, 10 Μαΐου σε ΦΕΚ, ορίζει ρητά ότι υπάρχει όριο επιβατών 50% επί του μέγιστου αριθμού, στα λεωφορεία, ως μέτρο για τον περιορισμό εξάπλωσης της νόσου covid:

«Σε όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών, τουριστικά λεωφορεία και ειδικά τουριστικά λεωφορεία περιήγησης πόλεων ανοικτού ή κλειστού τύπου), σε λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, καθώς και στα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 50% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα» αναφέρει η απόφαση επί λέξη.

Για κάθε παράβαση επιβάλλεται σε κάθε επιπλέον επιβάτη και στον οδηγό, πρόστιμο 150 ευρώ. Το… ενδιαφέρον είναι ότι ο «επιπλέον» επιβάτης θα ορίζεται λογικά από τον αριθμό του εισιτηρίου που θα έχει.

Τις προηγούμενες μέρες εξελίχθηκε ένα «ήξεις-αφήξεις» με ασάφειες από το υπουργείο ή και αποφάσεις του υφυπουργού ότι οι προηγούμενες διατάξεις δεν ισχύουν πλέον. Τα υπεραστικά ΚΤΕΛ έσπευσαν να στείλουν ανακοινώσεις, βασισμένα στην απόφαση του κ. Κεφαλογιάννη. Σήμερα, το ΦΕΚ, το οποίο παρεμπιπτόντως φέρει την υπογραφή του κ. Κεφαλογιάννη, αναφέρει ότι το όριο επιβατών ισχύει κανονικά.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back