Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Το απόλυτο χάος στο Χαλέπι (video)

Εικόνα του άρθρου Το απόλυτο χάος στο Χαλέπι (video)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/12/2016, 21:09
ΚΟΣΜΟΣ

Τοπίο απόλυτης καταστροφής καταγράφει βίντεο από μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έδωσε στη δημοσιότητα ο συριακός στρατός από την παλιά πόλη του Χαλεπιού, την οποί και ανακατέλαβε από τους αντάρτες.



Το αποτέλεσμα των σφοδρών συγκρούσεων στο έδαφος και των αεροπορικών επιδρομών εναντίον της πόλης είναι εμφανές σε αυτό το βίντεο που δημοσιεύτηκε χθες, την ώρα που οι κυβερνητικές δυνάμεις κερδίζουν έδαφος στην επιχείρηση που έχει στόχο τον πλήρη έλεγχο της πόλης.

Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσαν ότι άκουσαν σήμερα εννέα αεροπορικές επιδρομές σε διάστημα μισής ώρας στην παλιά πόλη. Σφοδρές μάχες εκτυλίσσονται και στο Σέιχ Σαέντ στο νότιο τμήμα του ανατολικού τομέα.


ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

Οι δυνάμεις του συριακού στρατού, με τη βοήθεια της Ρωσίας και του Ιράν, έχουν καταλάβει το 75% του εδάφους του ανατολικού Χαλεπίου από τους Σύρους αντάρτες τις τελευταίες εβδομάδες.

Το γραφείο του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανακοίνωσε ότι αγνοούνται εκατοντάδες άνδρες και έφηβοι μετά το πέρασμά τους από το ανταρτοκρατούμενο τμήμα του Χαλεπίου στο τμήμα το οποίο ελέγχει η συριακή κυβέρνηση.

Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι εγκατέλειψαν τις συγκεκριμένες περιοχές, με περισσότερους από 8.000 να το πράττουν την Πέμπτη, στο πλαίσιο μικρής παύσης των μαχών για ανθρωπιστικούς λόγους.

Ο ΟΗΕ σημειώνει ότι πλέον υπάρχουν ενδείξεις για εξαφανίσεις.

Ο Ρούπερτ Κόλβιλ, εκ μέρους του οργανισμού, ανέφερε ότι «το φρικτό ιστορικό της συριακής κυβέρνησης σε αυθαίρετες κρατήσεις προσώπων» δημιουργεί φόβους για την τύχη πολλών ανδρών και εφήβων αμάχων που πέρασαν στην ελεγχόμενη από το συριακό καθεστώς πλευρά του Χαλεπίου.


ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Στο μεταξύ η συριακή κυβέρνηση δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι είναι έτοιμη να συνεχίσει τον διάλογο με τη συριακή αντιπολίτευση, χωρίς όμως εξωτερικές παρεμβάσεις και όρους, σύμφωνα με πηγή του συριακού υπουργείου Εξωτερικών.

Η απάντηση της Δαμασκού αφορά σχόλια του ειδικού μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία Στάφαν Ντε Μιστούρα, χθες Πέμπτη.

Ο τελευταίος είχε δηλώσει ότι ήρθε η ώρα για επανάληψη των πολιτικών διαπραγματεύσεων και του διαλόγου «Σύρων με Σύρους».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back