ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το αποκριάτικο πάρτι για «το βρόμικο βεστιάριο»

Εικόνα του άρθρου Το αποκριάτικο πάρτι για «το βρόμικο βεστιάριο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/02/2020, 22:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το αποκριάτικο πάρτι που διοργάνωσε το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στο αρχοντικό Πυρσινέλλα δεν θα μπορούσε να μην απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων στη σημερινή του συνεδρίαση.

Το ΔΗΠΕΘΕ διοργάνωσε ένα πάρτι σε κλειστό κύκλο την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, με τους συμμετέχοντες να καταβάλουν ένα αντίτιμο 30 ευρώ και να φορούν θεατρικά κοστούμια του βεστιαρίου ως… αποκριάτικες στολές.

Το ζήτημα έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» Θωμάς Μπέγκας. Ο κ. Μπέγκας επεσήμανε ότι το ζήτημα της διαχείρισης των κοστουμιών χρειάζεται προσοχή, ενώ υπενθύμισε ότι το ΔΗΠΕΘΕ, τα τελευταία χρόνια, έχει κατοχυρώσει το κύρος του.

Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Χριστίνα Κωτσαντή αμφισβήτησε καταρχήν ότι όλα είναι καλά στο Δημοτικό Θέατρο. «Αν ήταν όλα καλά, δεν θα κάναμε ανακαίνιση στο αρχοντικό Πυρσινέλλα και στο Καμπέρειο» είπε. Όσο για το βεστιάριο, είπε ότι «είναι ένα βρόμικο βεστιάριο», και γι’ αυτό πάρθηκε αυτή η πρωτοβουλία… Όσο για το αντίτιμο των 30 ευρώ, το ερμήνευσε ως χορηγία, προσθέτοντας μάλιστα ότι «εμείς πιστεύουμε στους ενεργούς πολίτες», ενώ εκτίμησε ότι με το πάρτι «απέκτησε ζωή το αρχοντικό Πυρσινέλλα». Πρόσθεσε ακόμα ότι «δεν χρησιμοποιήθηκαν συλλεκτικές στολές», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι εννοεί ακριβώς με τον όρο «συλλεκτικές». 

 Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ έσπευσε να στηρίξει την πρωτοβουλία της κ. Κωτσαντή. Ο δήμαρχος μίλησε για μια κίνηση ευαισθητοποίησης των «φίλων του θεάτρου» για τη λειτουργία του βεστιαρίου, ενώ ανέφερε ότι η κ. Κωτσαντή κάνει μεγάλη προσπάθεια για ένα καλύτερο ΔΗΠΕΘΕ.

Στην όλη υπόθεση, παρέμβαση έκανε και ο Άρης Μπαρτζώκας, ο οποίος πήγε στο αποκριάτικο πάρτι και κάνοντας την αυτοκριτική του, είπε: «Μου πήγαινε η στολή»! Έκανε δε γνωστό ότι πρότεινε στην κ. Κωτσαντή να γίνει θεσμός αυτό το αποκριάτικο πάρτι.

Από την παράταξη «Πολίτες για την Ανατροπή», ο Βλάσης Παπαχρήστος είπε το αυτονόητο: «Αν υπάρχει πρόβλημα με το βεστιάριο, να πάρουμε μια απόφαση για να γίνει σωστά η δουλειά. Δεν χρειάζονται πάρτι».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back