Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πάρτι μασκέ σε… κλειστό κύκλο

Εικόνα του άρθρου Πάρτι μασκέ σε… κλειστό κύκλο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/02/2020, 17:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στις 23 Φεβρουαρίου, το βράδυ, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗΠΕΘΕ) Ιωαννίνων κάνει αποκριάτικο πάρτι στο αρχοντικό Πυρσινέλλα. Το πάρτι αυτό, με τίτλο «Μασκαράδες στο αρχοντικό», δεν είναι ανοιχτό στο κοινό, αλλά θα γίνει σε κλειστό κύκλο. Απευθύνεται δε μόνο σε συγκεκριμένους: στα μέλη της διοίκησης του Δημοτικού Θεάτρου, σε θεατρικές ομάδες και σε συλλόγους και εθελοντικές ομάδες. Υπάρχει και τιμή κάρτας: 30 ευρώ, και 20 ευρώ για τα μέλη της διοίκησης.

Το ΔΗΠΕΘΕ αποφάσισε να κάνει αυτό το πάρτι (μετά μουσικής, φαγητού και ποτού) για να συγκεντρώσει χρήματα που θα διατεθούν για τη συντήρηση των κοστουμιών και την ανακαίνιση του βεστιαρίου. Την ίδια ώρα βέβαια, το ΔΗΠΕΘΕ θα δώσει στους συμμετέχοντες (σε όσους το επιθυμούν) στο πάρτι να φορέσουν «υπέροχα κοστούμια από θεατρικά έργα από το βεστιάριο», το βεστιάριο δηλαδή που θέλει να συντηρήσει. 

Η μετατροπή ενός θεατρικού  κοστουμιού σε αποκριάτικη στολή είναι τουλάχιστον άστοχη. Σημειωτέον δε  ότι αρκετά κοστούμια φέρουν την υπογραφή σημαντικών ενδυματολόγων του  θεάτρου, όπως του Γιώργου Ασημακόπουλου, του Γιώργου Πάτσα και του  Κωνσταντίνου Ζαμάνη…

Παρά τις όποιες καλές προθέσεις της διοίκησης, η οποία απευθύνεται, σε μεγάλο βαθμό, σε κόσμο που εμπλέκεται με το θέατρο, από τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης προκύπτουν κι άλλα ζητήματα. Μια τέτοια διοργάνωση θα ταίριαζε περισσότερο σε έναν σύλλογο, σε ένα σωματείο ή σε ένα ίδρυμα παρά σε έναν φορέα με δημόσιο χαρακτήρα, που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Πολιτισμού, τον Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου. 

Αν, παρόλα αυτά, τίθεται θέμα έλλειψης χρηματοδότησης, η αναζήτηση των όποιων χορηγιών θα μπορούσε να γίνει με έναν διαφορετικό και δημόσιο τρόπο, χωρίς την αποστολή ιδιωτικών προσκλήσεων, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση. Περαιτέρω, σε πιο πολιτικό επίπεδο, θα πρέπει να αναδειχθεί το αίτημα, αν υπάρχει, της ενίσχυσης του δημοτικού θεάτρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back