ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το βεστιάριο και οι μικροί του θησαυροί

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2016, 19:15
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα καλύτερα κοστούμια του από το βεστιάριό του εκθέτει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗΠΕΘΕ) Ιωαννίνων. Από το ΔΗΠΕΘΕ της πόλης, τις τελευταίες δεκαετίες (ιδρύθηκε το 1983 αποτελώντας επί της ουσίας τον διάδοχο του Οργανισμού Ηπειρωτικού Θεάτρου) έχουν περάσει και σημαντικοί ενδυματολόγοι, όπως ο Γιώργος Ασημακόπουλος, ο Γιώργος Πάτσας και ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης, έχοντας αφήσει τη σφραγίδα τους.

Τα θεατρικά κοστούμια εκτίθενται από σήμερα στον εκθεσιακό χώρο της πρώην Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του αφιερώματος «1976-2016: Από τον Οργανισμό Ηπειρωτικού Θεάτρου (ΟΗΘ), στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων».

«Τα κοστούμια από τις παραστάσεις των προηγούμενων ετών του Θεάτρου, καλωσορίζουν τον επισκέπτη και επιχειρούν να… ‘διηγηθούν’ την ιστορία 40 χρόνων, φέρνοντας στο μυαλό του θεατρόφιλου κοινού της Ηπείρου, τις όμορφες και ξεχωριστές παραστάσεις, για τις οποίες όλοι οι συντελεστές είναι περήφανοι» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Αλέκα Βακαλοπούλου. Πρόσθεσε δε ότι «παρουσιάζονται επιλογές από τη δουλειά που έγινε τα χρόνια αυτά, ώστε να ‘ανέβουν’ 110 θεατρικές παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ, που στέφθηκαν με επιτυχία χάρη στο ταλέντο, το μεράκι, αλλά κυρίως λόγω της σκληρής δουλειάς όλων των συντελεστών». «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το κοινό να έρθει στην έκθεση και να δει θαυμάσιες δημιουργίες κορυφαίων ενδυματολόγων. Είναι η πρώτη φορά που δείχνουμε στο κοινό τα κοστούμια μας» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Φίλιππος Παπανικολάου.

Τα κοστούμια του ΔΗΠΕΘΕ επί χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένα μέσα σε αποθήκες. Η σημερινή διοίκηση του Θεάτρου τα μετέφερε σε βεστιάριο στο «Καμπέρειο», με αρκετά από αυτά να τα δανείζει υπό όρους σε ερασιτεχνικούς θιάσους.

Η έκθεση, η οποία γίνεται πραγματικότητα χάρη και στην επιμέλεια της Ιωάννας και της Περσεφόνης Βραζέλη, ξεκίνησε σήμερα  θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 16 Νοεμβρίου –από Δευτέρα έως Σάββατο 11:00 έως 14:00 και 18:00 έως 21:00- με ελεύθερη είσοδο. Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back